Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Aleviler, Düsseldorf‘da siyah çelenkli protesto eylemi yaptı

AHA – AABF NRW Bölge Temsilciliği bugün Almanya’nın Düsseldorf  kentindeki Türk Konsolosluğu  önünde siyah çelenkli protesto eylemşi yaptı. Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyumları protesto etmek için  yapılan eyleme AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat’ta katıldı.

Protesto eylemi basın bildirisinin okunmasıyla başladı. Eylemde basın bildirsi olarak, AABK’nin kayyumlara ilişkin daha önceden yayınladığ bildiri okundu. AABF NRW Bölge yöneticisi Mesut Kabakcı tarafından okunan basın açıklamasının ardından, AABK / AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat ile AABF NRW Bölge Başkanı Sonra Solmaz eyleme katılan iki kadın aktivistle birlikte siyah çelengi konsolsluğun önüne bıraktılar.

” TESLİM OLMAYACAĞIZ! ”

AABK  Başkanı Mat, çelenk bırakıldıktan  sonra kısa bir konuşam yaptı. Mat, konuşmasına şu ifadeleri kullanarak başladı: ‘‘ Bugün Avrupa’da bulunan birçok Türk konsolosluğunun önüne siya çelenk bırakarak, belediyeler atanan kayyımları ve AKP faşizmini protesto ettik. Herkes şunu çok iyi bilsinki biz asla ve asla tek adam rejimine teslim olmayacağız‘‘ dedi.

” BU YAPILANLAR BİR DARBEDİR ”

Başkan Mat, konuşmasının davamında AKP iktidarına ve kayyumlara ilişkin şunları ifade etti:‘‘ AKP iktidarı; halkın seçme, seçilme hakkına bir darbe daha vurdu. AKP faşizmi, bu darbeyi İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eliyel Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları’nı görevden alıp yerlerine o illerin Valileri‘ni kayyum olarak atayarak vurdu. Bu yapılanlar bir darbedir.  Yaşananlar bize darbelerin her zaman tankla, topla, tüfekle yapılmadığın takım elbiseli, kıravatlı darbecilerinde var olduğunu ve bunlarında darbe yapatıkların gösterdi.

Biz halkın iradesine karşı yapılan darbeyi protesto etmek için bugün bu konsolosluğun önündeyiz. AKP iktidarı, yaşadığı derin çözlülmeyi durdurmak için belediyelere kayyum atama kararını verdi. Bu kararı verirken öne sürduğu tüm gereçkçeler uydurmasıyondan ibarettir.  AKP ne yaparas yapsın çözülmeyi durduramayacak!  Ne gür bir sesle yaptıkları savaş çığırtkanlığı ne de halkın iradesine karşı yaptıkları bu darbe, AKP’yi çözülmekten ve göneş yemiş kar misali eriyip yok olmaktan asal kurtaramayacaktır!”

” BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVLERİN DERHAL GERİ İADE EDİN ”

Mat, AKP iktidarının belediye başkanlarına karşı yaptığı suçlamalarla ilgilide şunları kaydetti: ”Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanlarını ‘‘suçuları‘‘ halka hizmet etmek, barıştan ve özgürlüklükten yan olmaktır. Bunlarla birlikte ve ayrıca, AKP – Saray rejmini ayaktan tutanların  ve bunlara uşaklık yapanların ceplerinin doldurmalarının önünü kesmektir.

AKP – Saray diktatörlüğü  bunlardan rahatsız oldu. Belediyelere kayyum atayarak yaptıkları darbenin altında bunlar ve bunlar benzer gereçkler vardır. Buradan birkez daha çağrı yapıyoruz;  Belediye başkanlarının görevlerin derhal geri iade edin…‘‘ dedi

Çevre şehirlerideki Alevi Kültür Merkezleri’in yöneticilerinin ve üyelerinin katıldıkları siyah çelenkli protesto eylemi, AABF NRW Bölge Başkanı Soner Solmaz’ın katılımcılara yönelik yaptığı teşekkür konuşmasıyla sonlandırıldı.

Hasan Subaşı

    

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir