Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Hamm’daki Alevi kurumları dayanışma mitingi düzenliyor

Hamm ve Çevresi’ndeki Alevi kurumları ortak yazılı açıklama yaparak 4 Nisan Cuma günü, Saat:18:00’de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, birlikte tutuklanan çalışma arkadaşları, halkın iradesine darbe yapmak isteyenlere karşı direnen öğrenciler ve toplumsal demokrati halk direnişinin içinde yer alan tüm toplumsal kesimlerle dayanışmak için miting düzenleyeceklerin açıkaldılar.

Gelin, birlik olalım ve dayanışma gücümüzü gösterelim! Hep birlikte özgürlük, adalet ve demokrasi için sesimizi duyuralım!

Alevi kurumları, Hamm’daki Martin-Luther-Platz Meydanı’nda birlikte düzenleyecekleri mitinge ilişkin yaptıkları ortak yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandılar:

”Türkiye’de baskılar her geçen gün artıyor. Muhalif siyasetçiler, gazeteciler ve gençler sadece özgürlük ve adalet taleplerini dile getirdikleri için tutuklanıyor. Düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü ve toplanma hakkı tehdit altında. Artık hep birlikte güçlü bir duruş sergilemenin vakti geldi!

Gelin, omuz omuza demokrasi ve insan hakları için sesimizi yükseltelim! Baskılara rağmen diktatörlüğe karşı cesurca mücadele eden herkese destek olalım. Dayanışmamız, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türkiye’deki sivil toplumun yanındadır.

Tarih: 4 Nisan 2025, Cuma
Saat: 18:00
Yer: Martin-Luther-Platz Hamm

Gelin, birlik olalım ve dayanışma gücümüzü gösterelim!
Hep birlikte özgürlük, adalet ve demokrasi için sesimizi duyuralım!

Saygılarımızla.”
Hamm ve Çevresi H.B.V., Alevi Kültür Merkezi Cemevi ve HAKBIR Hamm Cemevi Yönetim Kuruluları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir