Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Gençlik örgütleri: Direnişte örgütlü, sokakta birlik olalım

Maçka Parkında ve Cevahir AVM önünde yaşananlara ilişkin açıklama yapan gençlik örgütleri, eylem komitesinde bulunan başta EMEP, İDP ve MFT’yi özeleştiriye çağırdı. Faşistlerin sosyalistlerden bayraklarını indirmesini istediğini ve devrimci kurumlara saldırdığını aktaran gençlik örgütleri, komitede yer alan EMEP, İDP ve MFT’nin saldırıya yeterli tepkiyi göstermediğini ve “bizi bölmek isteyenler olabilir” diyerek ajitasyona devam ettiğini kaydetti.

Gençlik örgütleri, 25 Mart’ta Maçka parkında ve 27 Mart’ta Cevahir AVM  yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Son günlerde büyüyen ve artan sokak eylemleri ve özellikle gençliğin yükselen mücadelesine işarete edilen açıklamada, sokağa inen gençleri antifaşist bir çizgide örgütlemek, eylemleri antifaşist bir çerçevede sürdürmek ve ilerletmenin aciliyetine vurgu yapıldı.

‘EYLEMLER İMAMOĞLU’NA DESTEK MİTİNGİNDEN İLK ANDAN İTİBAREN ÇIKTI’
DÖB, HDK Gençlik Meclisi, Öğrenci İnisiyatifi, SGDF, Gençlik Komünleri’nin ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Toplumdaki birikmiş öfke, İmamoğlu ve belediye görevlilerinin gözaltına alınmasının ardından ciddi eylemlilikler oluşturacak şekilde patlak verdi. Gelişen hareketler ilk andan itibaren İmamoğlu’na destek mitingi olmaktan çıkarak; AKP-MHP faşizminin yıllardır gençliği, kadınları, LGBTİ+’ları, Kürtleri, Alevileri ve tüm ezilenleri baskı politikalarıyla boğmaya çalıştığı, işçileri ve emekçileri yoksulluğa mahkum ettiği bir düzende gelişen devrimci durumun yansıması oldu. Fakat eylemlerde geleceği için mücadele eden ilerici gençliğin karşısında faşist grupların etkin olması, olmaya çabalaması eylemlerin antifaşist karakter taşımasının önüne geçiyor. Sokakta günlerdir verilen mücadelenin hedefini direkt politik islamcı faşist rejimden saptırarak kitlenin önüne suni gündemler koyuyor. Eylemleri devrimci karakterinden arındırmaya çalışıyor.

‘EMEP, İDP VE MFT’Yİ AÇIKTAN ELEŞTİRİYORUZ’
“Faşizmin tüm aygıtları, gençlik arasında milliyetçi histeriyi, gericiliği körükleyerek alanlara yayıyor. Zafer Partisi gibi faşist bir parti ve onun gençlik kollarının eliyle direniş alanlarında şovenizm büyütülüyor. Tüm bunların gençliği etkilemesini ve hareketin yönünü değiştirmesini önlemek gerekliliği ve bu konuda devrimci, sosyalist kurumların büyük sorumluluğu olduğu açıktır. Maçka’da yapılan eylemde faşist bir grubun eylem komitesinin konuşmasını engellemek istemesi üzerine, kitle içerisinde bir arada yürüyen gençlik örgütleri eylem komitesinin konuşma yapacağı kürsü yakınlarına geçerek faşist grupların eylem komitesinden uzaklaşmasını sağlamak istemiştir. Antifaşist bir biçimde kitleyi yönlendirmesi, faşistleri alandan uzaklaştırması beklenen eylem komitesi, sosyalistlerden bayraklarını indirmesini istemiş, faşistler devrimci kurumlara saldırmaya çalıştığında yeterli tepkiyi göstermemiş ve gençlik örgütleri alandan uzaklaştığı esnada ise ‘bizi bölmek isteyenler olabilir’ diyerek ajitasyonuna devam etmiştir. Sosyalistlere sahip çıkmamış ve yalnız bırakmıştır. Eylem komitesinde bulunan başta EMEP, İDP ve MFT’yi açıktan eleştiriyor ve özeleştiri bekliyoruz. Sosyalistlere ‘bizi bölmek isteyenler olabilir’ demekteki kastınız nedir? Eylemlerin faşist grupların propagandalarını yaptığı bir alan hâline gelmesine neden zemin hazırlıyorsunuz? Gençlik örgütleri olarak öz gücümüzle alanda olabilecek ve savunma yapabilecekken organize olmaktaki eksikliğimiz de bu eylem komitesinin dar grupçuluğundan kaynaklıdır.

‘SOKAKLARDA SOSYALİZM MÜCADELESİNİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
“Eleştirilerimiz açıktır ve özeleştiri konusudur. Tüm sosyalist, devrimci kurumlara çağrımızdır. Eylemlilikleri devrimci ajitasyon ve sloganlarla antifaşist bir çerçevede sürdürmek bizlerin elindedir. Faşist gruplara ve şovenizme karşı yan yana gelmek, mücadelemizi sürdürmek en büyük görevimizdir. Politik İslamcı dinci-faşist düzen karşısında mücadeleyi, sokaklarda özgürlük ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir