Halk TV davasında beraat kararı

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90
Halk TV çalışanlarının “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat kararı çıktı. Tutuklu yargılanan tek sanık Toktaş da tahliye edildi.
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Sorumlu Müdür Serhan Asker, Programlar Koordinatörü Kürşad Oğuz, Programcı Barış Pehlivan ve sunucu Seda Selek’in yargılandığı davada gazeteciler hakkında ceza istendi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gündeme getirdiği bilirkişiyle ilgili haberinin yayınlanması nedeniyle yargılanan gazeteciler hakkında bugün karar da çıktı.
Mahkeme, “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” suçlamasından bütün sanıkları hakkında beraat kararı verdi.
Davanın tek tutuklu sanığı Suat Toktaş hakkında tahliye kararı veren mahkeme, 5 gazeteci için yurtdışına çıkış yasağı kararının ise devamına hükmetti.
Dava dosyası “iletişimin gizliliğini ihlal” suçlaması yönünden uzlaştırma bürosuna gönderildi.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler