Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

BAF: Bu karar, yalnızca hukukun değil, vicdanın da katledilmesidir!

Devlet destekli şeriatçı faşist odakları, bundan 32 yıl önce Sivas Madımak Oteli’ni ateşe vererek 33 canımıza katlettiler. Üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen gerçekler her yönüyle ortaya çıkmadı, katliamın gerçek suçluları yakalanıp hesap vermedi. Bunlarda yetmemiş gibi AKP iktidarı kendisine yandaş yaptığı yargı kurumlarını kullanarak 33 Canımızın katledilmesinden müebbet hapis cezası alan 23 kişinin daha Tokat ve Sivas’taki hapishanelerden tahliye edilmesini sağladı.

Britanya Alevi Federasyonu ( BAF), yazılı açıklama yaparak 33 Canımızı katleden 23 kişinin çeşitli hukuki gerekçeler ileri sürülerek serbest bırakılmlarına sert tepki gösterdi.

”2 Temmuz 1993’te Sivas’ta insanlık onuru ateşe verildi!”

Britanya Alevi Federasyonu tarafından yapılan açıklamada,”2 Temmuz 1993’te Sivas’ta insanlık onuru ateşe verildi. Madımak Oteli’nde diri diri yakılan 33 canımızın katilleri, yalnızca o günün değil, bugünün de karanlığının sorumlusudur” denilerek, şunlar kaydedildi:

”Ancak görüyoruz ki, adalet yerine katillerin korunması tercih ediliyor! Failler yıllarca korundu, kollandı, kaçırıldı ve sonunda serbest bırakıldı. Bugün geriye kalan son sanıkların da tahliyesiyle, bu insanlık suçunun üzeri tamamen örtülmek istendi. Bu karar, yalnızca hukukun değil, vicdanın da katledilmesidir!

Katliamın sorumluları yalnızca saldırıyı gerçekleştirenler değildir!
O gün Sivas’ta linç girişimini örgütleyenler, fetvalar vererek insanları kışkırtanlar, adaletin önünü tıkayanlar ve en önemlisi, yıllar sonra siyasi iktidarı ele geçirerek bu zihniyeti büyütenler de bu suçun ortaklarıdır.

AKP HÜKÜMETİ, YILLARDIR MADIMAK KATLİAMI’NIN FAİLLERİNİ KORUMAKTADIR!

Önce Cumhurbaşkanı affıyla bazı sanıklar serbest bırakıldı. Ardından davalar zaman aşımına uğratıldı. En sonunda ise hükümetin doğrudan desteklediği bir süreçle, geriye kalan sanıklar da tahliye edildi. Bu karar, AKP’nin adalet karşıtı siciline kazınmış bir utanç belgesidir!

Madımak’ı yakan zihniyet, bugün de sanata, bilime, özgürlüğe ve halkın tüm kazanımlarına saldırmaktadır!
Ancak bilinmelidir ki: Ne Madımak’ı unutacağız, ne de unutturacağız!
Bize “unutun, kapatın, susun” diyenlere karşı bir kez daha haykırıyoruz: Unutmayacağız, affetmeyeceğiz!”

Britanya Alevi Federasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir