Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF’de görev dağılımı: Genel Başkanlığı’na yeniden Hüseyin Mat seçildi

19-20 Ekim 2024 tarihlerinde Almanya‘nın Neuss kentindeki Crowne Plaza Hotel’de gerçekleştirilen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 16. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kuruluna seçilen yöneticiler bugün Almanya’nın Köln kentindeki AABF Genele Merkezi’nde bir araya gelerek görev dağılımı yaptılar.   

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF) Genel Merkezi’nde yapılan görev dağılımı şöyle:

 Yapılan görev dağılımı toplantısından Hüseyin Mat yeniden AABF Genel Başkan oldu. Eda Aktaş ve Deniz Kasal‘ın Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildikleri toplantıda, AABF Genel Sekreteri olarak yeniden Ufuk Çakır’a görev verildi. Şenay Can ve Enver Uzungeliş‘in AABF Genel Sekreter Yardımcısı görevini üslendikleri toplantıda, AABF Saymanlık Birimi sorumluluğu Melek Şahin ve Ertan Kurt‘a verildi.

 AABF Yönetim Kurulu Üyesi olan Arif Yeşilyurt, Mürvet Öztürk, Dilan Kılıç, Seydi Koparan, Ecevit Emre, Bahar Coşkun, Gülay Kurtyiğit ve İbrahim Emre’de kurumun diğer alan ve birimlerinde görevler aldılar.  

AABF Yönetim Kurulu görev dağılımı toplantısının sonuçlarını sosya medya üzerinden paylaştığı kısa bir yazılı açıklamayala duyurdu. Açıklamada, şu ifadeler yer alıyor:

“Bugün canlarımızla bir araya gelerek, AABF Genel Kurulu sonrası yeni Genel Yönetim Kurulumuzun görev dağılımını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde, yolumuza yoldaşça hedeflerimize ulaşacağımıza, birlikte tüm canlarımız adına güzel çalışmalara imza atacağımıza olan inancımız tam.

Cümle canlara aşk ola.

Alevilik vardır, Alevilik haktır” denilidi.

Görev Dağılımı Aleviler ve Alevi Kurumları Arasında Nasıl Karşılandı?

Bu sorunun cevabını sosyal medya üzerinden paylaşılan kutlama mesajlarında bula biliyoruz.

Kutlama mesajları:

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu( AABK) Yönetim Kurul: Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu’na,

Genel Kurul sürecini başarıyla tamamlayarak Almanya’daki Alevi toplumuna ve Alevi kurumlarına yeniden güçlü bir yön verme misyonunu üstlenmiş olmanız, bizler için büyük bir mutluluk ve onur kaynağıdır. Yeni dönemde, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) bu önemli görevleri başarıyla sürdüreceğine olan inancımız tamdır.

Sevgili Genel Başkanımız Hüseyin Mat’ın tekrar göreve seçilmesi, Almanya’daki Alevi toplumunun güvenini ve takdirini bir kez daha kazandığının en somut göstergesidir. Hüseyin Mat’ın yıllardır gösterdiği özverili çabalar, toplumsal birliği ve dayanışmayı pekiştirme yolundaki azmi, Avrupa genelindeki Alevi hareketine de ilham vermeye devam etmektedir.

AABF, Alevi hareketinin gözbebeği olarak, Alevi değerlerini Avrupa’nın dört bir yanında yaşatma, geleceğe taşıma ve gelecek nesillere aktarma yolunda azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmaların Alevi toplumunun gücüne güç katacağına, dayanışma duygusunu daha da pekiştireceğine olan inancımız tamdır.

Yeni dönemde de Alevi kimliğini, inanç özgürlüğünü ve toplumsal dayanışmayı önceleyen çalışmalarınızda başarılarınızın katlanarak artmasını temenni ediyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında tüm canlarla omuz omuza yürüyeceğiniz bu onurlu yolculukta, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu olarak her zaman yanınızda olacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz.

Başarılarınızın devamını, hizmet yolculuğunuzda kolaylıklar ve huzur dolu bir süreç dileriz. Yolunuz açık, hizmetiniz daim, Hızır yardımcınız olsun.

Aşk ile,

Neuss Alevi Toplum Yöneticisi Recai Doğan: AABFederasyonumuzun Yeni yönetici arkadaşlarımı selamlar kolaylıklar dilerim.Hızır her daim yanlarında olsun..

Bad Salzuflen Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Başkanı Bülent Yilmaz: Yeniden Genel Başkanlık görevine Seçilen Hüseyin Mat Başkanımızın nezninde bütün Yöneticilerimize başarılar diler Hak Muhammed Ali Pir Imam Hüseyin boz atlı Hızır Cedim Khureş Pirim Mansur yardımcıları ola.H

 Hat Haak – Bir: Bütün Yönetim Kurulunu kutluyor başarılar diliyoruz.

Kurumumuz adına başarılı ve verimli bir dönem olması ümidiyle , yolunuz açık Hızır yardımcınız olsun.

Aşk ile…

Wuparttal AKM Başkanı Kemal Çiplak: Tüm Yönetim Kurulu emekçilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yapıcı, kucaklayıcı ve çoğulcu bir çalışma ruhuyla, yolumuzu ve inancımızı daha ileriye ve hakettiği noktaya taşıyacaklarına dair inancımız tamdır.

Hızır yardımcıları

Hünkar ışıkları olsun.

Aşk ile

AABF NRW Bölge Yöneticisi Hüseyin Karabulut: Yeni yönetimimiz AABF’miz ve Alevi Toplumu için hayırlı ve uğurlu olsun! İki genç Canımızın Genel Başkan Yardımcısı olarak göreve seçilmesi, bizler için inanılmaz güzel bir duygu. Başta Hüseyin Başkan olmak üzere tüm Canları yürekten kutluyorum. Hızır yar ve yardımcıları olsun.

İsmail Ataş: Zor bir süreçten geçiyoruz.

O nedenle Türkiye ve Avrupa Alevi hareketinin motor gücü olan Almanya ABF’nun,önümüzdeki dönemde de önemli çalışmalara imza atacaktır.

Yeni dönemde görev alan başkan Hüseyin Mat ve mücadele arkadaşlarını yürekten selamlıyorum.

Musa Kazim Engin: Yeni yönetime Alevi toplumuna hizmette ve asimilasyona karşı mücadelede başarılar diliyorum. Hızır yoldaşınız olsun. Aşk ile erenler

Mönchengladbach AKM Yöneticisi Frat Deniz: Yolunuz açık olsun.Başarılar diliyorum.Birliğimiz daim olsun.Yan yana can canayız.Her şey cok güzel olacak

Yusuf Can: Sayin Hüseyin Mat ve yönetim kurulunda görev alan tüm Canlara Yürekten kutluyorum üstün başarılar diliyorum.

Hasan Yener: Başta sevgili başkan ve genel sekreter olmak üzere tüm yönetim kurulu olan arkadaşları tebrik eder ,başarılar diliyorum.

Seyfi Akçalı: Tüm Canlarımızı kutluyorum, Görevlerinde başarılar diliyorum.

Unna ve ÇevresiAleviler Birliği Başkanı İsmail Koç: Seçilen Tüm yöneticileri yürekten selamlıyorum ve başarılar diliyorum. Görev alan Canları yeni görevlere teprik eder Bozatlı Hızır Yardımcıları ve yoldaşınız olsun

Rheda-Wiedenbrück AKM Başkanı Kamuran Uğurlu: Hüseyin Başkan nezdinde tüm görev alan Canlarımıza yeni görevlerinden dolayı kutlar, başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.

Nuran Karakuş: Işte bu olmadi .En çok oy alan ve bir sürü meziyetleri olan genç arkadaşlarımızı Başkanlık konumunda görmek isterdim .Hüseyin Başkanımızda tecrübeleriyle yardımcı olurdu .Hüseyin Başkanım sizide keşke biraz dinlenmeye alsaydık bence .Genç arkadaşlarımızin önünü açsaydık .Bana göre adil bir görev dağılımı değil .

Gazi Eryurt: Genel başkanlığı nede en çok oy alana Eda Aktaş’a verilmedi? Daha demokratik olmazmiydi?Ayrıca bu yolun sahibi Kadıncık Ana’nın ardılları davaya yola sahip çıkamazlar diyemi düşünüldü? Yola emek verecek yolu geleceğe taşıyacak tüm canlara selam ölsün.

İmam Özgül : AABF mizin bugünkü Yeni Yönetimkurulunu belirlemek için bir araya gelen Canlarımız ve Yoldaşlarımız Rızalıklarını vermiş bulunmaktalar.

Burdan Sayın Başkan Hüseyin Mat nezdinde tüm Seçilmiş Canlara vede Yoldaşlara başarılar dilerken Görevlerinde kolaylıklar dilerim.

Hızır herdaim yardımcıları olsun ve Utandırmasın.

Biz örgütlü Canlarada herhangi bir görev düşerse Imkanlarımız doğrultusunda seve seve destek sunmaya hazır olduğumuzu bildiririz.

Umarım yeni döneme Kültür Sanat adına daha çok güzel şeyler yapılır.

Cümle Canlara Aşk ile…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir