Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

”Ayıdan post” faşistlerden dost olmaz!

●Cem Ağzerli●
”Barışıp kaynaşalım” söyleminin tavan yaptığı günlerin içinden geçiyoruz. Alevi kurumlarının hiçbir yöneticisi; biz Alevileri Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Gazi’de ve daha birçok yerde katleden ülkücü, akıncı, şeriatçı çetelerle ve bunların örgütlü güçleriyle barışıp kaynaşma anlamına gelecek çağrılar yapmamalıdır! Herkes söylediği sözü tartarak ve taşıdığı sorumluluğun süzgecinden geçirerek söylemelidir!

12 Eylül derbesini yapan faşist generaller zindanlarda devrimciler ile faşistler aynı kovuşlara koyarak zorla barıştırıp karıştırmak için çok uğraştılar ama başaramadılar! Son dönemlerde çok sık söylendiği gibi o günlerde ortada bir ‘‘ sağ-sol kavgası” yoktu. Yaşanan ayrışmanın ve çatışmalarını temelinde farklı dünya görüşleri vardı. Ayrışmanın ana karakteri, dün olduğu gibi bugünde bu farklı dünya görşleridir!
Devrimcilerin ideolojik duruşunun hamuru sosyalist bir düzen kurma ütopyasıyla yuğurulmuştur! Devrimciler, “ Yârin yanağından gayrı her yerde hep beraber olabilmek / ballı incirleri hep beraber yiyebilmek” için mücadele ettiler, ediyorlar.

İnsan bitmeden ideolojiler bitmez!
Alevi yol önderi Pir Sultan Abdal’ın ” çarkı bozuk düzen” dediği sömürü ve zulüm düzenin yaşatmak isteyen, bunu başarmak içinde devletin gözetimi altında devrimcilere, Alevilere, Kütlere, ilericilere, aydınlara, emekçilere yönelik saldırılar düzenleyen, toplu katliamlar yapan faşist ve şeriatçı kesimlerle barışıp kaynaşmaktan söz etmek, ”ideolojiler bitti” safsatasına inanmanın ortaya çıkardığı bir yaklaşımdır! İnsan bitmeden ideolojiler bitmez! Gerçek olan budur!
Egemen sömürücü güçlerin ‘ideolojiler bitti” safsatasını kitleler nezdinde meşrulaştırma çabaları ve bunla birlikte milliyetçi akımların yelkenlerine rüzgar pompalayarak ‘sınıf üstü’ ulusal uzlaşmaların önünü açma uğraşları, vurgu yaptığımız ayrışma ve saflaşma gerçeğini ortadan kaldırmaz, karaltamaz!

Aleviler açısından söylersek, ‘ideolojiler bitti” anlayışının özünde Şah Hüseyin ile zalim Yezid’i, Pir Sultan Abdal ile hain Hızır Paşa’yı barıştırma anlayışı vardır. Bu anlayışı savunanlar, düzenle barışıp kaynaşma yoluna girenleridir!

Biz dün olduğu gibi bugün ve yarında ” Açalım kızıl sancağı / Geçsin Yezid’lerin çağı / Elimizde aşk bıçağı / Tevekkeltü teâlallah…” diyen yol önderimiz Pir Sultan Abdal’ın yolundan yürümekten asal geri durmayacağız!
Ezenle ezilenin, mazlumla zalimin olduğu bir Türkiye’de Mahir, İbo, Deniz; sürüyor, sürecek mücadelemiz diye haykırmaya devam edeceğiz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir