Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Tümüklü: 4. Kongremizle değişim isteğini büyütecek, devrimci örgütlülüğü geliştireceğiz

Ankara’da 27 Ekim günü gerçekleşecek ESP 4. Olağan Genel Kongresine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, “4. Kongremizle birlikte dünden bugüne devrim ve sosyalizm şehitlerine bağlılığımızla, gelenekten aldığımız güçle tasfiyeciliğe karşı içe dönüklüğü yenerek, kitlelerin değişim isteğini büyüterek devrim ve özgürlük eğilimini, devrimci örgütlülüğü geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), “Gelenekten geleceğe… Atılım yükseltelim, özgürlüğü kazanalım” şiarıyla 4 . Olağan Genel Kongresini topluyor. Ankara’da 27 Ekim Pazar günü 10.00/17.00 saatlerinde düzenlenecek kongre, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasında gerçekleşecek. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, kongrenin önemine dair ETHA’ya değerlendirmelerde bulundu. Tümüklü, işçi sınıfı ve ezilenleri kongreye davet etti.

İçinde bulundukları coğrafyada ve dünyada çelişkilerin keskinleştiği bir süreçte kongreye gittiklerini belirten ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, bölge savaşlarının yayılarak ilerlediğine, kapitalizmin varoluşsal krizinin yarattığı yoksullaşma krizinin derinleştiğine, yeni faşist hareketlerin yükseldiğine, toplumsal çürümenin ortalığa serildiğine dikkat çekti.

“Coğrafyamızda ise sömürgeci siyonist İsrail’in saldırganlığı ile bir bölge savaşı ve buna karşı Lübnan ve Filistin’deki direniş, Rojava ve Başur Kürdistanı’ndaki Türk burjuva devletinin sömürgeci saldırganlığı devam ederken karşısında bir Rojava devrimi ve Kürt özgürlük hareketinin direnişinin devam ettiği bir gerçek. Tüm bu sömürgeci saldırganlık ve direniş bileşkesinde bölge savaşı ve bununla bağı içinde bölge devriminin koşulları ortaya çıkmış durumda” diyen Tümüklü, burjuva egemenler cephesinin her iki kanadının da sermaye düzeninin yağma sistemini devam ettirme, işçi sınıfı ve ezilenlerin örgütlü mücadelesini tasfiye etme eğilimine sahip olduğunu söyledi.

‘EZİLENLERİN DEĞİŞİK BÖLÜKLERİ FAŞİST SARAY REJİMİNE DİRENİYOR’
Tümüklü, şöyle devam etti: “Emekçiler, ezilenler cephesinde ise işçi sınıfının emeğinin sınırsız yağması, örgütlenmesinin ününe çıkarılan engeller karşısında her yerden fışkıran direniş ve grevleri, erkek egemen düzenin kadın cinayetleri, çocuk katliamları, istismarı karşısında sokakları direnişleri ile tutuşturan kadınların isyanları, geleceği ve hayatları için her yerde isyanda olan gençleri, doğasına sahip çıkan köylüleri, inkar, imha ve asimilasyona karşı kolektif hakları için mücadele eden Kürtleri ve ezcümle ezilenlerin değişik bölükleri egemen düzene, onun faşist saray rejimine, ideolojisine, dayatmalarına, imha ve inkar siyasetine karşı direniyorlar.”

‘PARTİMİZ BÜTÜN POLİTİK VE ÖRGÜTSEL TASFİYECİ SÜREÇTEN SINANARAK GEÇTİ’
Tüm bunların içinde devrimci sosyalist bir çizgide mücadeleyi sürdürmeye çalışan bir parti gerçeği olduğunu belirten Tümüklü, “2015’ten bu yana amansız biçimde ve sertleşerek devam eden bütün politik ve örgütsel tasfiyeci süreç boyunca sayısız operasyona, tutuklama, baskı ve faşist devlet terörüne maruz kalan, bu gündem ve başlıklardan sınanarak geçen partimiz tam bu süreçte 4. olağan kongresini topluyor” dedi.

‘DEVRİMCİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜ GELİŞTİRECEĞİZ’
Tümüklü, şu ifadeleri kullandı: “4. Kongremizle birlikte dünden bugüne devrim ve sosyalizm şehitlerine bağlılığımızla, gelenekten aldığımız güçle tasfiyeciliğe karşı içe dönüklüğü yenerek, kitlelerin değişim isteğini büyüterek devrim ve özgürlük eğilimini, devrimci örgütlülüğü geliştireceğiz. Sermayenin emek ve doğa yağmasına karşı sınıf bilinciyle fiili meşru mücadele çizgisinde pratiği büyüteceğiz. Erkek egemenliğinin her türlü görüngüsü ile ideolojik-politik mücadeleyi geliştirecek, heteroseksizmle mücadeleyi geliştirecek, kadın özgürlük mücadelesinin gündemleri ve görevlerinde tam bir ‘kadın partisi’ görüş açısıyla çalışacağız. Kürt halkına dönük inkar, imha ve asimilasyona karşı mücadele ederek kolektif hak ve özgürlüklerini sağlama mücadelesinde yanında ve bu mücadelenin içinde yer alacağız. İşçi sınıfı ve ezilenlerin, gençlerin, yoksulların, LGBTİ’lerin, emekçi köylülerin, işçilerin, kamu emekçilerinin, kadınların politik özgürlük mücadelesini her koşul ve zeminde büyütmeyi hedefleyeceğiz.”

‘TÜM EZİLENLERİ VE EMEKÇİLERİ KONGREMİZE DAVET EDİYORUZ’
Tümüklü, “Devrimci sosyalistler olarak emekten, özgürlükten, eşitlikten, doğadan yana olan, erkek egemenliğine karşı mücadele eden kadınlar, LGBTİ’ler, inkar, asimilasyon ve imhacı tasfiyeciliğe karşı mücadele eden Kürtler, eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü için mücadele eden Aleviler, ezilen inanç ve ulusal toplulukları, ağacı, suyu, dereleri için mücadele eden emekçi köylüleri, geleceği ve özgürlüğü için mücadele eden gençleri, sendikal örgütlenme ve iyi bir yaşam için mücadele eden işçi sınıfını kongremize davet ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir