Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Türkiye Alevi Federasyonu, TUSAŞ’a yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye Alevi Federasyonu, yazılı bir açıklama yaparak dün Türkiye’nin başkenti Ankara’da iki kişinin TUSAŞ’a yaptığı silahlı ve bombalı saldırıyı kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Türkiye Alevi Federasyonu olarak, Ankara’da TUSAŞ’a karşı gerçekleştirilen canlı bombalı ve çatışmalı saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Masum insanların hayatına kast eden, toplumda korku ve kaos yaratmayı amaçlayan bu tür terör eylemlerinin hiçbir meşru dayanağı olamaz. Terör, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin, insanlık dışıdır ve hepimiz tarafından aynı kararlılıkla kınanmalıdır.

Ne yazık ki ülkemizde ne zaman barıştan, kardeşlikten ve huzurdan söz edilse, karanlık eller bu tür saldırılarla toplumumuzu bölmeye, insanların birbirine olan güvenini sarsmaya çalışmaktadır. Barış, tüm toplum kesimlerinin eşit haklara sahip olduğu, adaletin egemen olduğu bir ülke inşa etmekle mümkündür. Ancak görüyoruz ki bu yolda atılacak her adımda, bu topraklarda kin ve nefret tohumu ekmek isteyenler devreye girmektedir.

Türkiye Alevi Federasyonu olarak, barışın ve adaletin egemen olduğu bir ülke inşa etme idealinden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin ortak hedefi olan barış ve huzur için, bu tür saldırılara karşı birlik olmalı ve ortak bir irade sergilemeliyiz. Bugün, barış isteyenlerin sesi her zamankinden daha güçlü çıkmalıdır.

Bu acı saldırıda hayatını kaybedenlerin devri daim olsun, yaralılara acil şifalar diliyor, halkımızı sağduyuya ve birliğe davet ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir