Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF 16. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu başarıyla gerçekleştirerek yeni yönetimini seçti

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF)  19 -20 Ekim 2024 tarihlerinde, Almanya’nın Neuss kentindeki Crowne Plaza Hotel’de yaptığı seçimli genel kurulunu başarıyla gerçekleştirerek 13 kişiden oluşan yeni yönetimini, denetleme ve disiplin kurulu yöneticilerini seçti.

AABF’ye bağlı olan 150’ye aşkın Cemevi’nden gelen 484 delegenin katıldığı AABF 16. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda iki listeden toplam 26 kişi yönetim kuruluna adaya oldu. Genel Kurul delegeleri verdikleri oylarla AABF yönetim kuruluna Hüseyin Mat’ın listesinden aday olanlardan 9 kişiyi, AABF Denetleme Kurulu Başkanı Seydi Koparan’ın listesinden aday olanlardan ise 4 kişiy asıl üye olarak seçti.

 

AABF Yönetim Kurulu’na girmek için Nurten Yalnız ve Ali Yaman seçime bağımsız aday olarak katıldılar. Gece geç saatlere kadar süren sayım işlemi amamlandıktan sonra divan 13 kişilik yönetimin 9’unu Hüseyin Mat’ın listesinin, 4’ünü ise Seydi Koparan’ın listesinin kazandığını açıkladı.  

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Hüseyin Mat ve Seydi Koparan her iki listeden adayları yanlarına alarak kısa açıklamalar yaptılar.  

 

Hüseyin Mat: Kazanan AABF Olmuştur!

 Genel kurulun iradesiyle yönetim kurulunda çoğunluğunu elde denen Hüseyin Mat, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları ifade etti:  

“Federasyonumuzun 35. yılına yakışan, hem tartışmaların hem içeriklerin kurumumuzun 35 yıldır mücadelesine fazlasıyla yakışan bir genel kurul yaptık. Demokrasinin bütün koşul ve kurallarını işletebildik. Bu da bu kurumun, kurumsal olarak kimliğinin ne kadar önemli bir yere geldiğini bizlere gösteriyor. Evet zor bir süreçten geçtik, çok zor bir süreçten geçiyoruz; ama şunu açıklıkla ifade etmeyi önemli buluyorum. Dışarıdan yapılan bütün müdahalelere rağmen, federasyonumuzun birliği daha da güçlenerek devam ediyor.

Hiçbir seçimde hiç kimse kazanmamıştır, yaptığımız bütün seçimlerde kurumumuz, AABF kazanmıştır. Bugün yönetim kuruluna giremeyen arkadaşlarımız da kaybetmemişlerdir. Bu arkadaşlarımızın da bilgi, birikim ve tecrübelerinden mutlak faydalanacağız. Bir önceki dönem yönetim kurulunda olan ama bu dönem görev almayan arkadaşlarımıza da çok çok teşekkür ediyoruz. Sevgili divana, seçim kuruluna, delegemize, hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Kazanan AABF olmuştur, kazanan 35 yıllık onurlu ve haklı mücadelemiz olmuştur. Bir kez daha toplumumuza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Seydi Koparan: Seçilen tüm arkadaşlarımı candan tebrik ediyorum

Mat’ın sözlerini sonlandırmasından sonra konuşmasını yapmak için Avukat Seydi Koparan söz aldı. Koparan, yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

”Evet sevgili canlar, değerli arkadaşlar. Genel Kurulumuz sona ermiştir. Seçimlerin sonucunda genel kurul iradesi kendisini belirtmiştir. Seçilen tüm arkadaşlarımı candan tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

  AABF’nin Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri:

1-Eda Aktaş: 299

2-Deniz Kaşal: 295

3-Ufuk Çakır: 293

4-Arif Yeşilyurt: 280

5-Şenay Can: 275

6-Mürvet Öztürk: 265

7-Dilan Kılıç: 250

8-Seydi Koparan: 248

9-Hüseyin Mat: 247

10-Ertan Kurt: 247

11-Enver Uzungeliş: 245

12-Ecevit Emre: 233

13-Melek Şahin: 232

 

Cemevlerinden, Delegelerden ve Alevi Kurumlarından Gelen Kutlama Mesajları:

Darmstadt Cemevi Yönetim Kurulu adına ibrahim Çelebi:

Güzel canlar hepinizi Darmstadt cemevi üyeleri ve tüm yönetim kurulu canlarımız adına aşk ile selamlıyorum

Olağanüstü bir genel kurul yaşadık hepimiz kurumlarımıza sahip çıkmak adına olabilecek tehlikeleri önceden görüp sağ duyulu sakin bir şekilde gelecekteki tehlikelere sıkıntılara hep birlikte dur dedik.

Bugüne kadar hizmet eden gönül katan güç katan bu günlerdir bu çalışmalarda bulunan arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki zamanlarda tekrar ayağa kalkıp birbirimize güç katarak öncelikle kendi kurumlarımızdan başlayarak üst kurumlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor gelecek tehlikeleri hep birlikte gördük ve yaşadık
Canlar şimdi birleşme zamanı kazanan Aleviler oldu kaybedenler zaten kendileri biliyorlar.
Tekrar yanyana gelerek birleşmenin güçlenmenin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük.
Primizi Hünkar Hacı Bektaşi Veli‘nin dediği gibi bir olalım iri olalım diri olalım dileğiyle
Hepinizi aşk ile selamlıyorum.

Hamburg Alevi Kültür Merkezi Yönetimi: Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 16. Olağan Seçimli Genel Kurulu’g nun başarılı bir şekilde gercekleştirmesinden dolayı tebrik ederiz. Yeni seçilen Başkan Hüseyin Mat ve ekibine başarılar dileriz.

Hak, Muhammed, Ali yar ve yardımcıları olsun. Emek vermiş, bir önceki yönetimde görev almış olan canlarada Hak razı olsun, emekleri İmam Hüseyin dergahına yazıla. Kazanan AABF oldu; tüm kurumlarımıza hayırlı olmasını dilerim.
AKM-REK Rhein Erft Kreis Başkanı Mehmet Ali Ateş:
Sevgili Başkanlarımız ve Genel Kurul Delegelerimiz!

AABF 16. Seçimli Genel Kurulu’nu geride bıraktık. Sonuça baktığımızda göre aldığımız mesaj şudur:

1.Birlik mesajı verilmiştir.
Her canımız ve emekleri değerlidir.Beraber tek hedefe doğru yürüme yolu açılmıştır.
Fikirler genelkurulda tartışılmış ve bir irade oluşmuştur.Oluşan irade;hepimizindir.

2.Hüseyni duruş sergilenmiştir.
Yol için bedel ödemiş yöneticilerine sahip çıkılmıştır. Yola hizmet eden yöneticilerine; “göreve devam” işareti verilmiştir.

3-Bu genelkurulda;Yol’un özüne uygun yürümede ayrılık değil,birlik mesajı verilmiştir.
Daha kararlı ve yola uygun olarak beraber yürüyeceğiz.
Cem evleri olarak;bu mesajları aldık.

Yeni bir heyecanla birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.
Artık hedefimiz; her konuda, her yerde,her toplumda eşitlik olmalı.

Bu doğrultuda yeni seçilen yönetim kurulumuza başarılar dileriz.

Türkiye Alevi Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç: Almanya Alevi birlikleri federasyonun seçimleri tamamlandı Hüseyin Mat başkanlığındaki liste seçimleri kazanmıştır. Yeni yönetime giren tüm canların hızır yar ve yardımcısı olsun.

Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Köln:

Sevgili canlar, değerli üyelerimiz, Almanya’daki Alevilerin örgütlü birlik çatısu olan AABF’miz 16. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu Almanya’nın Neuss kentinde başarıyla gerçekleştirerek yeni yönetim kurulunu seçti.

Almanya’nın çeşitli bölgelerinden gelen delegeler yönetim kurulunun yanısıra Denetleme ve Disiplin kurulu yöneticilerinde seçtiler.

AABF Seçimli Genel Kurul Delegeleri, genel kurula yüksek düzeyde bir katılım sağlayarak, AABF’mizin önümüzdeki dönemde örgütsel birliğini daha da güçlendirerek, yoluna bu doğrultuda devam etmesini yönünde bir karar verdiler.

AKM – Cemevi Köln’ün dokuz delegeyle katıldığı, AABF 16. Seçimli Genel Kurulu’nda yönetim kurulununa şu canlarımız seçildi.

AABF Yönetimi

Asil:

1. Eda Aktaş

2. Deniz Kasal

3. Ufuk Çakır

4. Arif Yeşilyurt

5. Şenay Cạn

6. Mürvet Öztürk

7. Dilan Kilis

8. Seydi Koparan

9. Hüseyin Mat

10. Ertan Kurt

11. Enver Uzungeliş

12. Ecevit Emre

13. Melek Şahin

Yedekler:

14. Bahar Coşkun

15. Gülay Kurtyiği

16. İbrahim Emre

Bu sonuçlar doğrultusunda, temel yapı taşlarından biri olan kurulumuz, Delegelerin iradesini yansıtarak şekillenmiştir.

Canların özgür iradesiyle belirlenen bu sonuçların, AABF mizin geleceği adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Seçim süreci boyunca, adil, şeffaf ve güvenilir bir seçim ortamı sağlamak adına çaba gösteren tüm görevlilere ve Güvenliği sağlayan AKM Köln Security ekibimize teşekkür ediyoruz.

Ayrıca seçim süresince görüşlerini barışçıl bir şekilde ifade eden tüm adaylara, katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Aşk ile…

Berlin Alevi Toplumu – Cemevi Yönetim Kurulu:

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’muzun yeni seçilen tüm kurullarımızdaki Canlarımızı kutluyor, çalışmalarında birlik, beraberlik ve başarılar diliyoruz. Şimdiye kadar hizmet eden tüm bir önceki yönetici Canlarımıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

Bir olmak, iri olmak, diri olmak şiarıyla, Bozatlı Hızır cümle yöneticilerimizin, haldaşı ve yoldaşı olsun. Aşk ile…

Koblenz AKM ve Cem Evi Başkanı Özgür Demir: Yola devam:

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonumuzun iki gün yapılan 19-20 Ekim 16. Olağan seçimli genel kurulu büyük bir katılımla gerçekleşti.

Merkez Denetleme Kuruluna Aday olduğumu ve seçildiğimi paylaşmak istiyorum.

Bugün beni bu göreve layık gören tüm canlara yürekten teşekkür ediyorum. Bana duyduğunuz güven ve verdiğiniz destek benim için çok kıymetli. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağımdan emin olabilirsiniz. Hep birlikte daha güzel ve başarılı günlere!

Teşekkürler!

Bad Salzuflen Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Bülent Yilmaz: Almanya Alevi Birlikleri Federasyonun 16. Genel Kurulunda başta Yönetim Kuruluna aday olan 28 Canımızı ayrıca Denetim ve Disiplin kuruluna aday olan bütün adayları Hizmet için Ayağa kalktılar Talip oldular Yol için iyi niyetlerini düşünerek hepsini Kutlarım Hak Razı ola kendilerinden.

Genel kutul iradesi tecelli etti aralarında AABF Yönetim Kurulunu Denetim ve Disiplin Kurullarını seçti Seçilen bütün Canlarımızı Kutlarım Hak Muhammed Ali Pir Imam Hüseyin boz atlı Hızır Cedim Khureş Pirim Mansur yardımcıları ola. Hâk’dan iyi niyetli Adaletli olmalarını niyaz eder Başarılar dilerim.

Evet Genel Kurul öncesi çok yazan çok konuşan Alevi olanda olmayanda Kurum Üyesi olanda olmayanda herkes bir fikir beyan etti kimisi iyi neyitli kimisi kötü niyetli herkes tabiki konuşa bilir fikir beyan ede bilir bunda bir sıkıntı yok lakin biz Alevilere akıl veren yol gösteren çok neyse ne söylesek ne yazsak durmayacaklar bari hakaret etmeyin fazla birşey istemiyoruz verilen Emeğe lokmaya Hizmete iyi veya kötü azıcık hürmet ve Edep diyoruz.

Alevi kurumlarının örgütlenmesin in elbette sorunları sıkıntıları var bunu ulu ortam özellikle sosyal medya üzerinden değil kurumları içerisinde kalarak çözmemiz gerekiyor bunları yaparken Muhabbet ve Sevgi dilini kullanarak yapmamız asla kırmadan dökmeden yapalım lütfen.

Bizim ister bu Genel kurul’da ister bulunduğumuz ortamlarda birçok sıkıntı görüyor ve çözüm üretmeye çalıyoruz katkımızı sunmaya çalıyoruz Emek vererek olur ancak bazı işler.

Sorunlar sıkıntılar bitmez lakin bunlara rağmen çözüm üretmeye yolumuz ve İnançımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Öl ikrar verme Öl İkrarından dönme

Son olarak bugüne kadar Emek veren, ve Genel Kurulunda Hizmetlerini tamamlayan başta Aziz Aslandemir nezninde bütün Yönetim Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerine Teşekürler eder Hak Hizmetlerini Emeklerini kabul ede zaya götürmeye.

Genel Kurulu Organize eden Emek veren bütün Canlarımızı Kutlarım Emeklerine sağlık.

Aşk ile…

Zülfikar Akbal: Almanya Alevi Birlikleri Federasyonumuzun 16. Olağan seçimli genel kurulunu 96% bir katılımla gerçekleştirdik.

Merkez Denetleme Kuruluna ilk olarak Aday olduğumu ve gün sonunda oldukça büyük bir oranla karşılık bulduğumu sizlerle gururla paylaşmak isterim.

Bugün beni bu göreve layık gören tüm Canlara gönülden teşekkürlerimi sunarım.

Bana duyduğunuz bu güven ve verdiginiz destek benim için çok değerli.

Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağımdan emin olabilirsiniz.

Teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir