Alevi Kurumları: Garip Dede Dergah-Cemevine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Alevi Bektaşi Federasyonu ( ABF) ve Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu( AFA), yazlı bir açıklama yaparak, Alevilerin inanç merkezi olan Garip Dede Dergah-Cemevi‘ne yapılan saldırıyı kınadılar.
Alevi kurumlarının açıklamasında, şu ifadeler yer alıyor:
Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu( AFA): Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu olarak, Türkiye saatiyle dün akşam Garip Dede Dergah-Cemevine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
İnanç Merkezlerimize yapılan bu saldırılar, tahrikler münferit değildir. İnancımıza saygı göstermeyen, Aleviliği tanımayan, yok etmek isteyen sistematik politikaların ürünüdür.
Aşağıda Garip Dergah Yönetim Kurulu’nun gerçekleşen bu saldırıya karşı yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz.
İnanç Özgürlüğü En Temel İnsan Hakkıdır!
Cemevleri İnanç Merkezlerimizdir!
Alevilik Vardır, Hep Var Olacaktır!
Alevi Bektaşi Federasyonu ( ABF): Garip Dede Dergahındaki saldırı inancımıza yapılmıştır.
Alevilerin ibadethanesinde Cem yapılır.
Kendi inançları ve ibadet şeklini farklı inançlara dayatan zorbadır, inanç düşmanıdır ve inanç özgürlüklerinin katilidir.
Bugün akşam gerçekleşen saldırı münferit değildir çünkü Aleviliğe ve Alevilere yönelik nefret suçlarına, ayrımcılık yaklaşımlarına cezasızlık politikasını sürdürenlerden güç almalarının sonucudur.
Daha önce de gerçekleşen fiili ve sözlü saldırıların hiç birisinde ceza verilmediği için yeni bir saldırı yaşanmıştır. Hem inancımıza yönelik hemde toplumsal barış ve huzura yönelik bu provakasyonu yapan şahsın halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.
Aleviler vardır Alevilik haktır.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler