Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

 BİR KEZ DAHA ŞAH DEME ZAMANI

– Özgür Kaplan –

Irkçılık zehirli bir duman gibi sinsice yayılıyor. Dağlarımızı kentlerimizi kirleterek ilerliyor. Bu ortaçağdan devşirme ideoloji en çok iradesiz ve omurgasız kişilerin beynine yerleşiyor.

Ne demektir Anadolu’nun Horasanı Tunceli?

Sözde akademik sempozyum çalışmasını Dersim toprağına paslı bir hançer gibi saplayanların derdi nedir? Elbette ki ırkçılık, tekçilik ve asimilasyondur.

Görüldüğü üzere Devletin şimdiki aklı Osmanlının aklı ile aynı ilerlemeye devam ediyor. Tüm kimlikler ve inançlara yaptığı gibi Aleviliği de devletleştirme çabası tüm imkanlarını seferber ederek sürerken, bizimde tarihimizden aldığımız güç ile söyleyecek sözümüz çoğalarak devam ediyor. Örneğin Pir Sultan Abdal’ı idama götüren süreç, onu sarayın Alevisi yapamayışlarından dolayıdır. Duymaktan korktuğu ŞAH kelimesi aslında devletin-sarayın Alevisi olma baskısına karşı Alevi halkının direnç sembolüdür. Yani saraya biat etmemenin sembolü ŞAH demektir. Günümüzde yine devletin güdümüne girmeyi reddeden bizler, her türlü baskı, tehdit, şantaj vb ile susturulmaya çalışılıyoruz. Tam bu süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı aslında Alevilerin tüm yaşam alanlarına kayyum atama çabasındadır.

Bu gün bir avuç yol düşkünü hain ile Dersim’e yaptıklarını görmemek açıkçası yola ihanettir. Evet onlar şimdilik bir avuçlar ama biliyoruz ki sepetteki çürük elmaları temizlemezsek tüm coğrafyamızı çürütecekler.

Şu bir gerçektir ki her dönemin Hızır paşaları vardır.

İnancımızda her ağaç kendi kökünden yükselir, her kuş kendi sesiyle öter, şimdi bizim ormanımızdan topladıkları dallarla baltalarına sap yapıyorlar.

Ama biz o baltalara teslim olmayacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir