Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Türkiye Alevi Federasyonu:10 Ekim’de kaybettiğimiz canlarımızın anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz!

Türkiye Alevi Federasyonu, 10 Ekim 2015 tarihinde şeritçı terör örgütü IŞİD tarafında düzenlenen saldırıda, 104 canımızın yaşamını yitirdirdiği, 391’i ağır olmak üzere 500’den fazla canımızında yaralandığı Ankara Gar Katliamı’nın 9. yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde düzenlenen barış mitingine yönelik gerçekleştirilen hain saldırının yıl dönümündeyiz. Bu insanlık dışı katliamda kaybettiğimiz canları saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Acılarımız hala taze, yaralarımız hala sarılmamış durumda.

10 Ekim, yalnızca barış talebiyle bir araya gelen masum insanların yaşamlarını yitirdiği bir gün değil; aynı zamanda adaletin, eşitliğin ve insan haklarının yok sayıldığı, karanlık güçlerin barış ve kardeşlikten duyduğu korkunun açık bir göstergesidir. Bu saldırı, sadece orada bulunan canlarımıza değil, tüm toplumun barış ve demokrasi arayışına yapılmış bir darbedir.

Türkiye Alevi Federasyonu olarak, bu katliamı asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bizler, eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelemizi inatla ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Özgür, eşit ve demokratik bir Türkiye’nin ancak birlikte, dayanışma içinde mümkün olduğunu biliyoruz. Bu uğurda canlarını verenleri yüreğimizde yaşatacak, adaletin sağlanması için mücadelemize devam edeceğiz.

10 Ekim’de kaybettiğimiz canlarımızın anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Onların mirası, barışa olan inancımızı ve bu ülkede barış içinde, bir arada yaşama umudumuzu daha da güçlendirecektir.

Barış, adalet ve insanlık için mücadele eden tüm canlara selam olsun.

Türkiye Alevi Federasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir