Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi: Savaşa Hayır ! Barış Hemen Şimdi !

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PSAKD ) Genel Merkezi, İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’ye yönelik başlattığı saldırının birinci yıldönümünde yazılı bir açıklama yaparak, mazlum Filistin halkına yönelik yapılan saldırı ve katliamı kınadı.

Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor

”Siyonist İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’ye yönelik başlattığı saldırının üzerinden bir yıl geçti. Tam bir Terör devleti özelliği taşıyan İsrail’in, şeriatçı Hamas’ın eylemlerini bahane ederek girdiği Gazze’de, bir yıldır, bütün dünyanın gözü önünde korkunç bir katliam, insanlık dışı bir vahşet, yürekleri dağlayan bir insanlık dramı yaşanıyor” vurgusunun yapıldığı açıklamanın devamında, şu ifadeler yer alıyor:

”Savaş hukukunun bile hiçe sayıldığı o topraklarda halklara adeta cehennem yaşatılıyor. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 50 bine yakın masum insanın katledildiği, 2,5 milyon insanın evlerini terk edip, kendilerine sığınacak yer aradığı Gazze’de, Siyonist rejim katliamına aralıksız devam ediyor. İşgali İlhaka çeviren İsrail, taş üstünde taş bırakmıyor. Filistin topraklarında tek bir Filistin’linin kalmayacağı planını hiç bir engele takılmadan devam ettiriyor.

Başta kadim kentlerden Beyrut olmak üzere, birçok Lübnan kenti ateş altında

Bununla da yetinmeyen ve hızını alamayan Siyonist ve Faşist Netanyahu Hükümeti, ABD emperyalizminin ve Ortadoğu’daki işbirlikçi hükümetlerin desteği ile Lübnan topraklarında da aynı vahşeti sergiliyor. Başta kadim kentlerden Beyrut olmak üzere, birçok Lübnan kenti ateş altında. Her yer adeta yangın yeri. Burada da Hizbullah’ı bahane eden İsrail, bütün bir bölgeyi ablukası altına almaya çalışıyor. Gerek Filistin topraklarında, gerekse Lübnan topraklarında yaşayan başta Araplar olmak üzere, onlarca milliyet ve inançtan milyonlarca insan, korkunç bir katliamın orta yerinde çaresizlik ve büyük bir acı içinde bir yardım eli bekliyor.

AKP/MHP iktidarı, hamasi nutuklar atmak dışında hiçbir şey yapmamakta

Dünya halklarının baş düşmanı ABD ve bütün müttefikleri bu savaşın esas yürütücüleridir. Her biri bir savaş baronu konumunda olan Emperyalist devletler ve onların bölgede bulunan ortakları iki yüzlü tutumlarını açıktan sürdürmektedir. Bu iki yüzlü tutumun bir parçası da AKP/MHP iktidarıdır. AKP/MHP iktidarı, hamasi nutuklar atmak dışında hiçbir şey yapmamakta ve hatta bölgede yıllardır insanlık suçu işleyen İsrail ile ticari ve askeri işbirliğini devam ettirmektedir. Suriye, Irak, İran, Yemen, Libya, Filistin, Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu’nun tamamını saran savaşların, çatışmaların sorumlusu, terörist ABD’nin başını çektiği emperyalizm ve işbirlikçileridir. Türkiye’nin de eş başkanlığını yaptığı Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesi ile Ortadoğu yeniden dizayn edilmek, yeniden paylaşılmak istenmektedir. Bunun sonucunda milyonlarca insan katledilmekte ve yerlerinden yurtlarından edilmektedir. Suriye’de eli kanlı vahşi IŞİD ve Selefi çeteler aracılığı ile milyonlarca Arap, Türkmen, Alevi, Kürt, Ezidi, Süryani, Dürzi, Hıristiyan katledildi. Milyonlarca insan topraklarını terk etti. Mülteci sorunu, dünyanın başına türlü işler açtı. Suriye tam olarak param parça edildi ve kan akmaya devam ediyor. Bu yetmedi Irak, o da yetmedi Libya, Yemen, yetmedi. Şimdi yine Filistin, yine Lübnan ve sırada diğerleri. Kuzeyde Rusya-Ukrayna Savaşı, Güneyde Ortadoğu Halklarına yönelik bitmeyen katliam görüntüleri ve yeni projeler.

Hepimizin gözü önünde insanlığa karşı büyük bir suç işleniyor.

Bu suça seyirci kalmak, suça ortak olmak anlamına gelir. Ne yazık ki, sergilenen iki yüzlü tutumun sonucunda Ortadoğu’da masum halklar katlediliyor. İnsanlık dışı yüzlerce katliama maruz kalan biz Aleviler, bu iki yüzlü tutumun ne anlama geldiğini iyi biliriz. Bölge ülkelerinin tutumu da, sözde demokrat Avrupa’nın tutumu da ortadadır. İsrail’in güvenliğini sağlamak için kurulan Kürecik radar üssü ortadadır. ABD’nin İncirlik hava üssü ortadadır. İsrail ile yapılan ticaret, askeri anlaşmalar ve ortaklıklar ortadadır. Bunların hepsi gerçek, ancak bölgenin ezilen halkları olarak bizler de maalesef yeterli tepkiyi ortaya koyamadık. Orada milyonlarca çocuk, kadın ve masum halk acı çekerken ve katlediliyorken bizler de gerekli karşı duruşu sergileyemedik. İnsanlar, aç, susuz ve evsiz bir şekilde çaresizce yurtlarını terk ediyor ve başlarına hergün, her dakika bomba yağdırılıyor ise buna sessiz kalamayız. Bölge halkları, Faşist Siyonist İsrail Rejimi ile Şeriatçı İslamcı örgütlerin arasında kalmış durumdadır. Ancak, savaşın asıl gerçek sebebi bu değildir. Gerçek olan tek şey bölgenin yeniden dizaynı ve paylaşımıdır. Enerji ve maden kaynaklarıdır. Yani Emperyalizmin bölgedeki emelleridir. Ölenler masum Ortadoğu halklarıdır. Bu vahşete dur deme vakti geldi ve geçmektedir. İnsanlığa karşı büyük bir suç işleniyor ve buna daha fazla seyirci kalamayız. Ateş her yere sıçramış durumdadır. Hepimiz bir ateş çemberinin içindeyiz. Bu ateş hepimizi yakmaktadır. Yetmiş iki millete aynı nazarla bakmayı düstur edinmiş biz Aleviler, bu acıyı derinden hissediyor ve Ortadoğu’daki yükselen çığlığı duyuyoruz. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Örgütlülüğü olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetini göreve çağırıyoruz. İki yüzlü politikasından vaz geçmesini, üsleri kapatmasını, Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesinden çekilmesini talep ediyoruz.

Emek ve demokrasi güçlerini ve halkımızı, masum Ortadoğu halklarının yanında yer almaya ve bölgeye insanî yardımların ulaştırılması ve savaşın sonlandırılması için baskı unsuru olacak savaş karşıtı platformlar kurmaya, eylem ve etkinlikler planlamaya ve yapılacak eylemlere katılmaya davet ediyoruz.

Ortadoğu, Ortadoğu Halklarınındır.

Kahrolsun ABD emperyalizmi, yaşasın halkların kurtuluş mücadelesi.

Kahrolsun Siyonist Barbarlık, Yaşasın özgür Filistin…

Savaşa Hayır ! Barış Hemen Şimdi !

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir