Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF, NRW Eyalet Parlamentosu’nda “Irkçılığa karşı çok kültürlülük” teması ile etkinlik düzenledi

Son yıllarda Almanya’da aşırı sağ partilerin ve ırkçı akımların yükselişi tüm toplumsal kesimler içinde olduğu gibi, Aleviler araşında endişeyle izleniyor.

Aşırı sağ partilerin ve ırkçı akımların yükselişi kaçınılmaz olarak başta Alman halkı olmak üzere farklı  göçmen topluluklar, etnik ve dinsel gruplar arasında ırkçılık karşıtı mücadelenin kök salmasına yol açıyor.

 Almanya’da 35 yıldır örgütlü olan, Alevilerin hak ve özgürlüklerini elde etmleri için başarılı ve sonuç alıcı bir mücadele yürüten ve bu mücadelenin sonucunda Alevilerin temel haklarına kavuşmalarını sağlayan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF), örgütlü olduğu Almanya’da baş gösteren aşırı sağın ve ırkçı  akımlarınyükselişi karşısında duyarsız kalmıyor, diğer toplumsal kesimlerle birlikte ırkçlık karşıtı mücadelenin içinde yerini alıyor. Bu kapsamda toplantılar ve farklı etkinlikler düzenliyor.

2 Ekim’de, NRW Eyalet Parlamentosu’nda düzenlenen AABF 35. Kuruluş yıldönümü etkinliğinin “Irkçılığa karşı çok kültürlülük” teması çerçevesinde gerçekleştirmiş olması, AABF’nin ırkçılığa karşı mücadeleye verdiği önemin bir yansımasıdır.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 35. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında,  NRW Eyalet Parlamentosu’nda verilen resepsiyona ve düzenlenen oturuma NRW Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Bervan Aymaz, Volkan Baran, Serdar Yüksel, Dilek Ekin, AABF. 2. Başkanı Aziz Aslandemir, AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır, AABF Disiplin Kurulu Başkanı Seydi Koparan, BDAJ Eş Başkanı Serdar Dumlu, bölgedeki Cemevileri’nden gelen başkanlar ve töneticileri, AABF Kültür Sanat Başkan Ali Asker Arduc, Avrupa Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Leyle Solmaz, AABK Medya Sorumlusu Özkan Lafatan, AABF NRW Bölge yöneticileri Soner Solmaz, Mesut Kabakci, Hüseyin Karabulut ve Vedat Bican, AABF NRW Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Mehtap Çıplak ve yöneticileri, AABF NRW İnanç Kurulu 2. Başkanı Nejla Ana, AKM – Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Haydar Güzel Dede ve Hamm Cemevi’nden Cafer Kaplan Dede katıldı.

NRW Eyalet Parlamentosu’nda düzenlenen AABF 35. Kuruluş yıldönümü etkinliğinde, AABF adına genele sekreter Ufuk Çakır konuşma yaptı.

AABF Genel Sekreteri Çakır, konuşmasına NRW Eyalet Parlamentosu’nda “Irkçılığa karşı çok kültürlülük” temasıyla bir etkinlik düzenlemenin önemine vurgu yaparak başladı. Çakır, konuşmasına etkinliğin düzenlenmesine olanak tanıyan, katkı sunan NRW Eyalet Parlamentosu Başkanı Josef Schmelzer’e, NRW Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Bervan Aymaz’a, Volkan Baran’a, Serdar Yüksel ve Dilek Ekin’e, Alevi kurumlarından gelen başkan ve yöneticilere, söyledikleri deyişlerle etkinliğe renk katan Ferda Çalışkan ile Ali Asker’e ve etkinlikte buluna herkese teşekkür ederek devam etti.

Çakır, konuşmasının devamında şu ifadeleri öne çıkardı:

”Diplomasi çalışmalarımız yoğun ve istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

AABF, Almanya’da hem federal hem de eyalet parlamentolarında yürüttüğü istikrarlı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

35. kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz etkinlikler, yaşadığımız ülkede son dönemde artan ırkçılık karşısında yürüttüğümüz mücadeleyle daha da anlam kazanıyor.

Irkçılığa karşı duyarlılığı artırmak ve özellikle siyaset kurumlarının bu konuda daha etkili ve somut adımlar atmasını sağlamak amacıyla çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz.

Bu doğrultuda bugün, NRW Eyalet Parlamentosu’nda düzenleyeceğimiz 35. kuruluş yıldönümü etkinliğimizi, “Irkçılığa karşı çok kültürlülük” teması çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Sözlerimi sonlandırırken birkez daha bu etkinliğe destek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun 35. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, NRW Eyalet Parlamentosu’nda düzenlenen etkinlik, sanatçı Ferda Çalışkan ile Ali Asker Arduc’un söyledikleri deyişlerin ardından sonlandırıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir