Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK EŞİT BAŞKANI HÜSEYİN MAT:ACIMIZ TARİF EDİLEMEZ…

AHA Köln | Alevi yol ve dava insanı Turan Eser’in Hakk’a yürümesi Aleviler tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, ” Acımız tarif edilemez” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Büyük bir üzüntüyle sevgili Turan Eser abimizin Hakk’a yürüdüğünü derin bir kederle öğrenmiş bulunuyorum” ifadelerini kullanarak, Alevi yol ve dava insanı Turan Eser’in Hakk’a yürümesinden dolayı duyduğu acıyı ve yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Başkan Mat, açıklamanın devamında, Turan Eser’in Türkiye ve Avrupa Alevi kurumlarında üstlendiği görevlere ve Alevilerin hak eşitliği mücadelesine bulunduğu katkılara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Turan Abi, gerek Türkiye’de gerek İsviçre’de çeşitli Alevi kurumlarında üst düzey görevler üstlenmiş, Alevi örgütlülüğüne ve toplumsal dayanışmaya büyük katkılar sunmuş, her zaman yolumuzu aydınlatan değerli bir rehber olmuştur. Özellikle Alevi toplumunun hak, adalet ve eşitlik mücadelesinde büyük bir bilgelik ve azimle yer almış, gerek Türkiye’de gerekse Avrupa genelinde önemli izler bırakmıştır.

Toplumsal adalet ve hakikat yolunda daima örnek aldığımız, bir bilge olarak gönlümüzde yer eden Turan Abi, her zaman emeğiyle, mücadelesiyle ve insana duyduğu sevgiyle hatırlanacaktır.

Devri daim olsun…

Eser ailesine, dostlarına ve tüm sevenlerine sabır diliyor, acılarını yürekten paylaşıyorum.

Turan Abi, seni ve bıraktığın değerli mirası asla unutmayacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir