Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat:Türk İslamcı faşistlerle mücadele etmek, hepimizin onurlu bir görevidir.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), 20 Eylül’de Fransa‘nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu’nun yanında Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği açtı.  Avrupa’daki Alevilerin örgütlü birlik çatısı olan AABK’nin Strasbourg’taki Avrupa Parlamentosu’nun yanında Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği açması, Aleviler ve Alevilerin dostları tarafından büyük bir sevinçle  karşılanırken, ‘‘Türk-İslam Sentezi‘‘ kulvarlarındaki akımlar arafından tepkiyle karşılandı.

Alevilerin Strasbourg’ta Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği açmasından rahatsızlık duyan ”Aydınlık” çevresi, AABK’yi ve AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat’ı hedef aldı.

Başkan Mat, Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği’nin açılmasından rahatsızlık duyan ve duydukları bu rahatsızlık doğrultusundan karalam kampanyası başlatanlara karşı yazılı bir açıklama yaptı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Mat, ‘‘Türk İslamcı faşistlerle mücadele etmek, hepimizin onurlu bir görevidir‘‘ başlığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 ‘‘Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) olarak, 20 Eylül 2024 tarihinde Avrupa Parlamentosu’nun hemen yanında Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliğimizi açtık. Bu adım, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, bazı kesimlerde de rahatsızlık yaratmıştır.

Açılış konuşmamda, Diplomasi Temsilciliğimizin sadece Alevilerin haklarını savunmakla kalmayacağını, aynı zamanda zulüm gören tüm halkların sesi olacağını özellikle vurguladım. Demirtaş, Kavala, Atalay gibi haksız yere tutsak edilen isimlerin özgürlüğü için de üzerimize düşen görevi yapacağımızı belirttim.

Ancak bu önemli adımımız, belli çevrelerin hedefi haline gelmiştir. Aydınlık ve yandaşları, işbirlikçileriyle birlikte hem bizi hedef göstermiş hem de saldırıya geçmiştir. Bu, yaptığımız hamlenin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır. Bu kadar rahatsız olmaları, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

Bir kez daha altını çiziyorum: Sizden korkan, sizin gibi olsun. Mücadelemiz sürecek, inancımızla ve kararlılıkla.

Aşk ile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir