Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Çok Kötü Bir Şey Oldu Belgeseli, Bugün Altın Koza Film Festivali’nde Gösterilecek

Bu yıl 31. Düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli ateşe verilerek gerçekleştirilen Madımak Katliamı’nı, insanlığa karşı işlenen bir suç olan bu katliamın öncesini ve sonrasını konu alan “Çok Kötü Bir Şey Oldu ” Madımak Katliamı ve Ötesi Üzerine Bir Film” isimli belgeselin gösterimi gerçekleşecek. Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesi’nin önemli etaplarından biri olan “Çok Kötü Bir Şey Oldu – Madımak Katliamı ve Ötesi Üzerine Bir Film” isimli belgeselin gösterimi gerçekleşecek.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun yapımcılığını üslendiği “Çok Kötü Bir Şey Oldu” belgeseli Adana’da düzenlenen Altın Koza Film Festivali’ndeki gösterilecek. Bugün gerçekleştirilecek gösterim Cinema Pink’in 2. Salonu’nda, Saat 17:30’da başlayacak.

31. Düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Tanıtım Yazısı’nda, “Çok Kötü Bir Şey Oldu” belgesiline ilişkin yayınlanan tanıtım yazısında, şu ifadelere yer verilmiş:

“Türkiye’nin siyasal ve toplumsal tarihinde derin bir kırılma yaratan Madımak Katliamı, ilk kez çok kapsamlı hazırlanan bir belgeselin konusu oldu. Belgesel, Madımak Katliamı’nı ele alan en kapsamlı görsel çalışma olmanın yanı sıra aynı zamanda Alevilerin uğradığı baskı, eşitsizlik, ayrımcı politikalar, pogromlar, katliamlar ve bunlara karşı Alevi toplumunun yakın tarihte yürüttüğü mücadelenin de bir panoramasını sunma özelliği taşıyor. Sadece Madımak Oteli’ndeki yangın anını değil, o andan önceki süreci ve sonrasını da bilinmeyen ayrıntılarıyla işleyen belgeselde Alevilerin yaşadığı baskının kökenleri ve eşit yurttaşlık mücadelesinin güçlenen kökleri sosyal, siyasal, tarihsel boyutlarıyla ele alınıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir