Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AAGB: Önemli gelişmelerin olduğu bir dönemden geçiyoruz!

Avrupa Alevi Gençler Birliği ( AAGB) Diplomasi Komisyonu 17 Eylül 2024 tarihinde, ” Gençlik, Alevi Hareketi ve Avrupa” konulu bir toplantı düzenliyor.

Toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “İki aylık bir dinlenmenin ardından diplomasi komisyonumuz yeni bir gündem ile sizleri toplantısına davet ediyor. Avrupa Alevi Hareketi için önemli gelişmelerin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte hemen hemen her ülkeden, gerek kurumlarımızda görev alan, gerek gönül bağını yola adamış canlarımız gerekse de Alevilerin dostu olan kıymetli dostların emekleri var. Onlara defalarca teşekkürü bir borç biliyorum” denildi.

AABK’mızın yönünü daha fazla Avrupa’ya çevirdiği ve gençliğimizin geleceği için çeşitli adımları atacağı bir döneme giriyoruz‘‘

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Eylül ayının 20’sinde AABK Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği’nin açılışı olacak. Bu kurumumuz, Avrupa Parlamentosu çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen AİHM davalarının da takibini yapacak. Ayrıca diğer toplumsal kesimlerle diyalog ve dayanışma halinde olacak. Bu temsilcilikle birlikte, bu zamana kadar yapılan diplomasi faaliyetleri daha sağlıklı ve sistematik bir vizyona sahip olacak. AABK’mızın yönünü daha fazla Avrupa’ya çevirdiği ve gençliğimizin geleceği için çeşitli adımları atacağı bir döneme giriyoruz. Gençliğin fikrinin ve sesinin daha fazla yankılanacağı bir dönem olacak!

Yine, 21 ve 22 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan 1. Avrupa Alevi Çalıştayı için ön hazırlıklarda sona gelinmek üzere. Gençliğin alan ve geçmiş raporlarla oluşturduğu kapsamlı analizimiz tamamlanmak üzere. Bu çalıştaya üyemiz olan tüm canlar federasyonlarına yada bize başvurarak kayıt oluşturabilirler. Kayıt dışı çalıştaya katılım mümkün olmayacaktır. Çalıştay, Avrupa Alevi Hareketi’ni yeniden şekillendirmesi itibariyle çok önemli. O yüzden sizlerin katılımı ve fikirleri çok önemli!

Haftaya yapacağımız bu toplantı, komisyon çalışmalarımızın ne aşamaya geldiği ve ortaya çıkardığı taslak üzerine çalıştay öncesi son değerlendirmeyi yapacağız. Hepiniz davetlisiniz!”

17 Eylül 2024

20:00-21:30 (EU)

Katılım linki için bağlı bulunduğunuz gençlik birliğimize ulaşınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir