Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ABF: “Yaşam hakları elinden alınan yeni Narin’ler istemiyoruz!”

Alevi Bektaşi Federasyonu ( ABF),19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın dün cansız bedeni bulunmasında sonra yazılı bir açıklama yaptı.

“Basına ve kamuoyuna” başlığıyla yapılan açılamada, “19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın küçücük cansız bedeni bugün bulundu. Bu sabaha kadar tüm ülkenin beklentisi geçmiş yaşanmışların aksine Narin’in canlı şekilde bulunmasına yönelikti”denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi”

” Kamuoyunun ciddi şekilde sahiplendiği ve artık çocuk ölümlerinin önüne geçilmesi konusunda duyarlılık gösterdiği toplumsal bir duruma basın yayın yasağı konması şeffaflığın önüne geçse bile toplumsal sahiplenmenin önünü kesememiştir.

Devlet ülkenin neresinde bir çocuk yaşıyorsa evrensel çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarını gözetmek zorundadır.

Narin’in katili veya katillerinin bir an önce tespit edilip gereken en ağır şekilde cezalandırılmaları, yaşanacak çocuk ölümlerinin önüne geçilmesi konusunda hem caydırıcı olması hem de toplumsal vicdana hizmet etmesi anlamında önemlidir. Yaşam hakları elinden alınan yeni Narin’ler istemiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir