Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF, 2 Ekim’de NRW Eyalet Parlamentosu’nda 35. kuruluş yıldönümü etkinliği düzenliyor

 Son yıllarda Almanya’da aşırı sağ partilerin ve ırkçı akımların yükselişi tüm toplumsal kesimler içinde olduğu gibi, Aleviler araşında endişeyle izleniyor.

Aşırı sağ partilerin ve ırkçı akımların yükselişi kaçınılmaz olarak başta Alman halkı olmak üzere farklı  göçmen topluluklar, etnik ve dinsel gruplar arasında ırkçılık karşıtı mücadelenin kök salmasına yol açıyor.

 Almanya’da 35 yıldır örgütlü olan, Alevilerin hak ve özgürlüklerini elde etmleri için başarılı ve sonuç alıcı bir mücadele yürüten ve bu mücadelenin sonucunda Alevilerin temel haklarına kavuşmalarını sağlayan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF), örgütlü olduğu Almanya’da baş gösteren aşırı sağın ve ırkçı  akımların yükselişi karşısında duyarsız kalmıyor, diğer toplumsal kesimlerle birlikte ırkçlık karşıtı mücadelenin içinde yerini alıyor. Bu kapsamda toplantılar ve farklı etkinlikler düzenliyor. 2 Ekim’de, NRW Eyalet Parlamentosu’nda düzenleyeceği 35. kuruluş yıldönümü etkinliğini “Irkçılığa karşı çok kültürlülük” teması çerçevesinde gerçekleştirecek olması, AABF’nin ırkçılığa karşı mücadeleye verdiği önemin bir yansımasıdır!

‘‘ Etkinliğimizi, “Irkçılığa Karşı Çok Kültürlülük” Teması Çerçevesinde Gerçekleştireceğiz.‘‘

2 Ekim 2024 tarihinde NRW Eyalet Parlamentosu’nda düzenlenecek etkinliğe ilişkin AABF tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer alıyor:

”Diplomasi çalışmalarımız yoğun ve istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

AABF, Almanya’da hem federal hem de eyalet parlamentolarında yürüttüğü istikrarlı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

35. kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz etkinlikler, yaşadığımız ülkede son dönemde artan ırkçılık karşısında yürüttüğümüz mücadeleyle daha da anlam kazanıyor.

Irkçılığa karşı duyarlılığı artırmak ve özellikle siyaset kurumlarının bu konuda daha etkili ve somut adımlar atmasını sağlamak amacıyla çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz.

Bu doğrultuda, NRW Eyalet Parlamentosu’nda düzenleyeceğimiz 35. kuruluş yıldönümü etkinliğimizi, “Irkçılığa karşı çok kültürlülük” teması çerçevesinde gerçekleştireceğiz.

Bilginize sunarız…

Aşk ile.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir