Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF Yönetim Kurulu Üyesi Enver Uzungeliş, Çukurova Havalimanı’nda gözaltına alındı

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, sosyal medya üzerinden yazılı açıklama yaparak Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Yönetim Kurulu Üyesi Enver Uzungeliş’in bu sabah saat 03:00 sularında Çukurova Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yaptığı sırada pasaport kontrolünde gözaltına alındığını duyurdu.

Bizler, korkuyu Yezid’in zulmü karşısında Hüseyin’in duruşuyla Kerbela’da bıraktık ve asla geri dönmeyeceğiz.

Bu tür baskı politikalarıyla Alevi toplumunu asla yıldırılamıyacağına, Alevilerin korkuyu Yezid’in zulmü karşısında Hüseyin’in duruşuyla Kerbela’da bıraktıklarını vurgu yapan AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat’ın ” Derhal Serbest Bırakın” başlığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadeler yer alıyor:

”Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Yönetim Kurulu Üyemiz Enver Uzungeliş, bu sabah saat 03:00 sularında Çukurova Havalimanı’nda Türkiye’ye giriş yaptığı sırada pasaport kontrolünde gözaltına alınmıştır.

” Alevi Toplumunu Asla Yıldıramazsınız! ”

Halen gözaltında bulunan yöneticimizin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bu hukuksuz gözaltı, bizleri susturmayı ve yıldırmayı amaçlayan bir girişimdir. Ancak bu tür baskı politikaları, Alevi toplumunu asla yıldıramaz. Bizler, korkuyu Yezid’in zulmü karşısında Hüseyin’in duruşuyla Kerbela’da bıraktık ve asla geri dönmeyeceğiz.

Adaletin derhal tecelli etmesini ve yöneticimizin serbest bırakılmasını bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir