Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Sırtımı Meydan Dağı’na dayayacak kadar cesur bir yüreğim var.

''Zorluklar bizi yıldırmaz, çünkü ruhumuzda taşıdığımız mücadele gücü her seferinde daha da büyür...''

-Selçuk Gizel-

Bu yolda sevdamız, inancımız ve yüreğimizle her zorlukla başa çıkmaya hazırız. Kibir tutmayız, hanemize sadece hoşgörü ve sevgi sığdırırız.

Her doğan güneşte umut ararız, her batışında ise huzuru. Sadece çağlayan derenin suyu değil, kalbimizin atışı bile bir şükran ifadesidir bizim için. Her toprak tanesi, ayak basılan her taş saygıyla yâd edilir; çünkü biliriz ki bu topraklara kök salmak, efsanelerin izinden gitmektir.

Kendinden büyük görünen her engelin karşısında dimdik dururuz. Zorluklar bizi yıldırmaz, çünkü ruhumuzda taşıdığımız mücadele gücü her seferinde daha da büyür. İnsan olmanın anlamını, koca dağların sessizliğinde, dalgaların hırçınlığında buluruz. İçimizdeki sevgi, bir volkan kadar güçlüdür; ne zaman patlayacağını, ne zaman sıcak lavlarının etrafı saracağını kimse kestiremez.

Dostla dost, düşmanla düşman olmayı biliriz. Ama asla kindar değilizdir; gönlümüzü açık tutar, kin ve nefretten uzak dururuz. İnsan olmanın, yarınlara umutla bakmanın erdemini taşırız kalbimizin en derin köşesinde.

Bizim yollarımız engin, dağlarımız aşılmaz olabilir; ama hedefimize giden yol engebeli de olsa, azimle ilerleriz. Her adımda yeni bir hikâye yazarız, her adımda yeni bir iz bırakırız. Çünkü biliriz ki hayatta kalıcı olan tek şey, savaşçı ruhumuz ve sevdaya olan inancımızdır.

İşte bu yüzden sırtımızı Meydan Dağı’na verip meydan okuyacak kadar büyük yürekliyiz. Toprağın ve suyun kutsallığını bildiğimiz kadar, insanın iyisi ve kötüsünü de biliriz. Bu yolda sevdamız, inancımız ve yüreğimizle her zorlukla başa çıkmaya hazırız. Kibir tutmayız, hanemize sadece hoşgörü ve sevgi sığdırırız. Mücadelemiz asla bitmez; çünkü içimizdeki ateş, bizi her zaman ileriye taşıyacak kadar güçlüdür.

Selçuk GÜZEL

25 Ağustos Pazar

  ·

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir