Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

HACIBEKTAŞ”TA ATEŞLENEN DİRENİŞİN FİTİLİNİ SÖNDÜRMEYELİM!

''Değerlendirmelerin ve tartışmaların dili hem Alevi anlayışıyla hem de devrimci anlayışla bağdaşan, örtüşen bir dil olmalıdır!''

Hasan Subaş

Alevi özgürlük mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapılırken gerçeklerden kopmamak ve kurulan her cümleyi gerçeklere sıkı sıkıya bağlı kalarak kurmak; Alevi özgürlük mücadelesini yürüten Alevi güçlerimizin önüne kurulan barikatları aşamaları, mücadeleyi büyütüp ve yaygınlaştırarak sağlam bir zemin üzerinden bugünden yarına taşımaları açısından önemlidir!

Demokratik Alevi kurumları, Hacıbektaş’ta sürdükleri mücadeleyle toplumsal Alevi direnişinin fitilini ateşlediler!

Bu bağlamda değerlendirmeler yapılırken hem abartılı yaklaşımlardan hem de mücadelenin etkisini kıracak ve ivmesini aşağıya çekecek türden yaklaşımlardan kesinlikle uzak durulmalıdır!

Bunlarla birlikte, değerlendirmelerin ve tartışmaların dili hem Alevi anlayışıyla hem de devrimci anlayışla bağdaşan, örtüşen bir dil olmalıdır!

Bu söylediklerimiz demokratik Alevi çizgisi ve bağımsız Alevi duruşu temelinde örgütlenen, Alevilerin hak ve özgürlüklerini elde etmeleri için mücadele eden demokratik Alevi kurumlarımızın Alevi Yol Önderi Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerinde, AKP iktidarına, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na ve bunlarla işbirliği içinde olanlara karşı dört gün boyunca sergiledikleri direniş için iki kez geçerlidir!

Demokratik Alevi kurumları, Hacıbektaş’ta sürdükleri mücadeleyle toplumsal Alevi direnişinin fitilini ateşlediler! Alevi özgürlük mücadesinin saflarında yer alan her kadroya ve yol erenine düşen görev mevkii, makam tartışmalarından uzak durarak, Pirimizin dergâhının önünde ateşlenen bu fitili Alevilerin bulunduğu ve mücadelemizin sürdüğü her alana taşımaktır!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir