Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Ülkü Ocakları hedef almıştı: Suavi’nin Seydişehir konseri iptal edildi

''Suavi’nin şarkılarının, dayanışma ruhuna inanan her kulağa, dünyanın neresinde olursa olsun ulaşacağını biliyoruz.''

Konya’da CHP’li Seydişehir Belediyesi 30 Ağustos’taki Suavi konserini tek taraflı olarak iptal etti. CHP’li belediye başkanına tepki gösteren Suavi, “AKP ve MHP’nin dümen suyuna girmiş” dedi.

İstanbul’da CHP’li Beykoz Belediyesi’nin organize ettiği Suavi konseri AKP ve MHP ilçe başkanlıklarınca hedef gösterilmiş, küçük bir grup MHP’li konseri basmaya çalışmıştı.

Şimdi de Konya Seydişehir’deki Suavi konseri AKP, MHP ve Ülkü Ocakları tarafından hedef gösterilmesinin ardından CHP’li Seydişehir Belediyesi’nce tek taraflı olarak iptal edildi. 

Ancak belediye konseri iptal ettiğini duyurmadı. CHP’li Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun sosyal medya hesaplarından paylaştığı tanıtımda Suavi’nin konserinin yer almadığı görüldü.

Konserin iptal edildiği haberiyse AKP ve MHP Seydişehir ilçe başkanlarının yaptıkları basın açıklamalarıyla önce yerel ardından ulusal medyaya yansıdı.

Seydişehir’in Sesinde yer alan habere göre, Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın Bozkurt da konserin iptali için “Seydişehir Belediye Başkanlığı’yla birtakım görüşmeler gerçekleştirildiğini” söyledi ve konserin iptal edilmesinden memnuniyetini açıkladı.

Suavi’nin avukatı Bişar Alınak konserin tek taraflı olarak iptal edildiğini duyurdu.

CHP genel merkezini içtenlikle uyarıyor ve sorumluluk almaya davet ediyoruz” denen açıklama şöyle:

“MHP ve AKP ilçe yöneticilerinin açıklamalarıyla gündem edilmeye çalışılan yalan ve nefretin tesiri ile Suavi’nin konseri, CHP Seydişehir Belediyesi Başkanı tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiştir.

‘Muhalif başkan bağnaz yapıya cesaret verdi’

Takdir edilecektir ki, Suavi’nin ülkenin ve dünyanın herhangi bir köşesinde şarkılarını söylemek için, dinleyicilerinin teveccühü dışında bir davet veya teşvike ihtiyacı yoktur. Bu kararla her istediğini linç kampanyalarıyla yaptırabileceğine inanan bu zihniyete cesaret ve cüret veren muhalefet belediyesi başkanı maalesef aynı bağnaz yapıyla hizalanmıştır.

‘CHP Genel Merkezini sorumluluk almaya davet ediyoruz’

Müvekkilimize yönelen bu sistemli saldırıların asıl hedefi, bu topraklarda barışa ve kardeşliğe duyulan inanç ve Suavi’nin şarkılarının bu inancı hatırlatan sesidir. Bu karar ile bulunacak cüret, mutlaka kararı verenleri de benzeri saldırıların hedefi yapacaktır. Bu saldırganlığa boyun eğmenin sonuçlarına dair, kararı veren iradeyi ve CHP genel merkezini içtenlikle uyarıyor ve sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Sonuç ne olursa olsun, Suavi’nin şarkılarının, dayanışma ruhuna inanan her kulağa, dünyanın neresinde olursa olsun ulaşacağını biliyoruz, Suavi şahsında; halk ozanlarımızın, şairlerimizin, yazarlarımızın seslerinin ve kalemlerinin kötülüğe galip geleceği inancı ile ayrıştıran, ötekileştiren bu zihniyeti ve ülkeyi değiştireceği şiarı ile söz yükseltip aynı suda yıkanan muhalefet partisinin belediye başkanını kamuoyunun takdirine sunuyoruz…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir