Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Halide Türkoğlu: Halk bu belediyeye baktığında Mehmet Ali Budak’ın yüzsüzlüğünü görüyor

''DEM Parti’den istifa etmen yetmez, belediyeden de istifa edeceksin!''

DEM Parti Kadın Meclisi, Dem Parti’den seçilen ve daha sonra iftiralarla seçildiği partiyi hedef haline getirip istifa eden Ağrı Taşlıçay Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Budak’a protesto etti. Taşlıçay’da bir araya gelen ve belediyeye yürüyen Kadın Meclisi adına açıklamayı Dem Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu yaptı. Türkoğlu, şunları söyledi:

Değerli Taşlıçay halkı ve kadınlar, sizleri DEM Parti Kadın Meclisi adına sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Bugün burada bir hesap sorma işimiz var. Bu halka söz verip halkın partisinden dönenlere hesap soruyoruz. Bu halka ve bu partiye söz verip sözünden dönenleri, bu halk da unutmaz bu parti de unutmaz. DEM Parti Kadın Meclisi olarak, belediyelerimizde eş başkanlık sistemini hayata geçirirken, “Bütün belediye eş başkanları bunu uygulamak zorundadır” dedik. Erkeği ya da kadını fark etmeksizin kim ki bunun önünde engel olur, bunu halka ve kadınlara karşı bir tavır olarak kabul ederiz, dedik. Yerel yönetimlerde 2014 yılından beri eş başkanlık sistemini hayata geçiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki eş başkanlık sistemiyle halklar barışıyor, kadınlar yönetimde yer alıp söz sahibi olabiliyor, gençler açlıkla sınanmıyor, yönetimde söz kurabiliyor. Herkes tam da toplumun istediği gibi bir yönetime kavuşuyor. 

Halk bu belediyeye baktığında Mehmet Ali Budak’ın yüzsüzlüğünü görüyor

Şimdi siz kadınları inkar ederseniz elbette ki toplumu da inkar etmiş olursunuz, eş başkanlığı inkar ederseniz demokrasiyi de inkar etmiş olursunuz. Bu yüzden bizler eş başkanlık sistemini savunurken bu topluma verdiğimiz sözleri güvence altına almış oluyoruz. Bugün bu zat eş başkanlık sistemini reddederek, eş başkanlık sistemiyle ilgili manipülatif bilgiler vererek topluma karşı hesap sorma yetkisini de kendisinde toplamıştır. Yani diyor ki ben talana bulaşayım, ranta bulaşayım, tekçilik yapayım, inkarcılık yapayım, kadın düşmanlığı yapayım, halk düşmanlığı yapayım ama kimse benden hesap sormasın. Böyle bir şey olamaz. Halk senden hesap soracak, kadınlar senden hesap soracak! Bugün bu yüzden buradayız. Mehmet Ali Budak şahsında bu zihniyeti mahkum etmeye geldik. Eş başkanlık sistemimizi tanımıyorlarsa kayyımcı zihniyetten farkları yoktur. Kayyımcı zihniyet ne istiyorsa bu zat da aynı şeyi istiyor. Bu zat o belediyede, o koltukta tek başına oturmak istiyor. Evet, şu anda da tek başına oturuyor. Arkasında halk yok, kadınlar yok, gençler yok. Kürt halkı onu her gün lanetliyor. Şimdi Mehmet Ali Budak tek başına o belediyede oturuyor. O belediye binasında nereye baksa sadece kendisini görüyor, kendi yüzünü görüyor. Ama bu halk belediyeye baktığında Mehmet Ali Budak’ın yüzsüzlüğünü görüyor, onursuzluğunu görüyor, kendisine nasıl ihanet ettiğini görüyor, partisine karşı nasıl ilkesiz davrandığını görüyor. Bu ona yeter de artar!

Taşlıçay Belediyesi halka aittir

Bu ülkede demokratik anlamda bir gelişme sağlanabilmesi için, her zaman söyledik, yerel yönetimler esastır. Siz nasıl yönetilirseniz öyle yaşarsınız. Bu zat bugün Taşlıçay’ı tek adam rejimiyle yönetmek istiyor. Ama biz diyoruz ki tek adam rejiminin hangi unsuru olursa olsun hiçbirini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Taşlıçay Belediyesi halka aittir. O belediye Taşlıçay halkınındır, kadınlarındır, gençlerindir, DEM Parti’nindir. Çünkü biz biliyoruz ki DEM Parti halktır, halk tam da buradadır. 

DEM Parti’nin fikriyatı bellidir. Demokrasi esaslıdır, toplumcudur, her şeyi halkıyla birlikte yapar, üretir de yapar da. Taşlıçay halkı AKP gibi bir partiyi isteseydi niye DEM Parti’ye oy versin? Başka bir partiye oy vermeyi tercih edebilirdi ama halk DEM Parti’ye güvendi, inandı. “DEM Parti benim irademdir” dedi ve DEM Parti’nin eş başkanlık sistemini savundu. Oylarıyla aslında Taşlıçay Belediyesinin DEM Parti ilkeleriyle yönetilmesine karar verdi. 

Sen Kürtlüğünden vazgeçtiğin, işbirlikçi olduğun, hain olduğun sürece zaten sana kayyım atanmış

Bu zat başta olmak üzere, belediyelerde eğer erkek egemen düşünceye sahip olan, kadını yok sayan, inkar eden kadın düşmanı zihniyet varsa, biz onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Onlar hiçbir şekilde bizim sistemimizi yok edemezler; tam tersine, bizim sistemimiz bu anlayışları ortadan kaldırır. Bizim sistemimiz itaat etmez, direnişi büyütür. Geleneği buradan gelir. Kürt kadın hareketi olarak, DEM Parti’nin daha önceki bütün meclislerinde eş başkanlığa erişene kadar çok bedel ödedik, çok cezaevi gördük. Ama her seferinde bedeli ne olursa olsun, biz toplumumuzda demokrasiyi, eşitliği ve özgürlüğü hayata geçireceğiz. Bunun siyasetini bulunduğumuz her alanda yapacağız. İşte tam da korku bundandır. Bu korku büyüktür, iktidar olana çok büyük korku verir. Bu iktidar, AKP-MHP iktidarı da olsa korku verir, erkek egemen iktidarına güvenen bu adam olsa da korku verir. Bu korkudur onu ayıran. Çünkü hesap vermek istemiyor, ranta bulaşmak istiyor, kayyım atanmasın istiyor. Zannediyor ki Kürtlüğünden vazgeçerse kayyım atanmayacak. Sen Kürtlüğünden vazgeçtiğin, işbirlikçi olduğun, hain olduğun sürece zaten sana kayyım atanmış. 

DEM Parti’den istifa etmen yetmez, belediyeden de istifa edeceksin!


Biz kadınların çağrısıdır: Mehmet Ali Budak DEM Parti’den istifa ettin ama yetmez, zaten bu partiyle yaşayamazdın, belediyeden de istifa edeceksin. Belediyeden de istifa etmek zorundasın. Bunu bugün yapmazsan, yarın yapmazsan, inan ki bu toplum seni ömür billah unutmaz. Biraz onur varsa, ahlak varsa, vicdan varsa bugün olmadı ama bir şekilde istifa edersin. Birazcık yüzün olur dolaşmaya. En azından halk der ki partide yapamadı ama belediyeden de istifa etti. Ama sen bunu yapmadığın sürece ihanetçi olacaksın, rantçı olacaksın, talancı olacaksın, kadın ve halk düşmanı olacaksın. Biz de buna geçit vermiyoruz, senin iradeni tanımıyoruz. Taşlıçay halkı şahsında biz bugün burada mahkum ediyoruz. Bundan herkes dersini alsın. Buradan herkesin aynı mesajı alması gerekiyor. Kim ki bu işbirliğine, bu ihanete tenezzül ederse karşılarında kadınları, halkı, mücadelemizi, partimizi bulacaktır.

20 Ağustos 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir