Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Gustavsburg Alevi Kültür Merkezi – Cemevi‘den, Alevilik dersleri için aillere çağrı

''Hep birlikte, bu çalışmalarımızla öğrencilerimize ulaşarak başaralım.''

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( Gustavsburg Alevi Kültür Merkezi ) üyesi olan Gustavsburg Alevi Kültür Merkezi –  Cemevi, Almanya’nın Hessen eyaletinde okulların açılmasına sayılı günler kalmışken, yazılı bir açıklama yaparak üyelerine çocuklarını okula kayde edereken kayıt formlarında yer alan din – inanç hanesini Alevi olarak işaretlemeleri için çağrıda bulundu.

‘‘ Alevi Olarak İşaretlemenizi Rıca Ediyoruz! ‘‘

Bu sene 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimizin, okulda verilen formlarda yer alan İslam ve Ahmedian sorularında, lütfen çocuklarınızı “Alevi” olarak belirtmenizi rica ediyoruz

Alevilik  derslerinin Alevilerin örgütlü mücadeleyel elde ettikleri en önemli kazanım olduğuna vurgu yapılan açıklamada, ”Avrupa’daki örgütlü birliğimizin en önemli kazanımlarından biri olan okullarda Alevilik dersleri için önümüzdeki dönem çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu sene 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimizin, okulda verilen formlarda yer alan İslam ve Ahmedian sorularında, lütfen çocuklarınızı “Alevi” olarak belirtmenizi rica ediyoruz‘‘ denilerek, ailelere çağrı yapıldı.

‘‘ Geniş Bilgi Almak İçin Cemevimiz İle İletişime Geçin ‘‘

‘‘Ayrıca, okullarda öğrencilerimizi tespit etmemizde sizlerin de katkılarını bekliyoruz‘‘ ifadelerin yer aldığı açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:

Lütfen üye olsun ya da olmasın, her canımızın duyarlı davranarak Gustavsburg Cemevi ile iletişime geçip geniş bilgi almasını ve birlikte Almanya’da kazandığımız bu hakkın değerlendirilmesine katkı sunmasını rica ediyoruz.

Hep birlikte, bu çalışmalarımızla öğrencilerimize ulaşarak başaralım.

Saygılarımızla…”

Gustavsburg Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir