Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİLER, HACI BEKTAŞ VELİ DERGAHI’NDA CEM OLDULAR

 AKP – MHP iktidar blokunun Alevileri asimile etmek ve demokratik Alevi kurumlarını kuşatarak bölüp parçalamk için kurdukları Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, bu yıl düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma etkinliklerinde, etkinlik yapılacak yerleri önceden işgal ederek, demokratik Alevi hareketinin anma etkinlikleri kapsamında kendi  etkinliklerini yapmasın engellemeye çalıştı. Fakat, bu kirli planları demokratik Alevi hareketinin direnişine çarparak boşa çıktı.

3 gündür dergahımızın işgaline karşı koymaya çalıştık. Kendi dergahımızda cem yapabilmek için dilekçe verip izin istedik. Cemimizi hangi dedemizin yürüteceğini sordular. İnancımıza saygıları yok. Bu inanç kimsenin satın alabileceği bir inanç değildir.

Alevi Yol Önderi Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri’nde demokratik Alevi hareketini kuşatarak etksiz kılmaya çalışan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile bu asimilasyoncu kurumla işbirliği içinde olanların, bu cabları Alevilerin direniş karşısında boşa çıktı.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile kurumsal ilişki içinde olan Alevi Vakıfları Federasyonu’nun silahların gölgesinde ve polis gözetimi altında yaptığı ceme, demokratik Alevi hareketinin inanç kurularında yol hızmet yürüten Alevi dedeleri rızalık vermemedi, buna rağmen dedeleri dışarı çıkarıp cem bağladılar.

 Alevi Yol Önderi Hacı Bektaş Veli Anma etkinlikleri kapsamında demokratik Alevi kurumları, Hacı Bektaş Veli Dergahı’nda birlik cemi yaptı.

Ali Haydar Kurt, Mehmet Halis, Ali Ünal, Ali Ekber Erden, Ali Halis Çelik, Haydar Erkovan Dedeler, Sakine Erden, Aysel Kılavuz Analar tarafından yürütülen birlik ceminde, canlar yol aşkına semah döndü.  

Alevi Kültür Derneği (AKD) Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, birlik ceminin muhabbet bölümünde kısa bir konuşma yaptı.Yılmaz şunları söyledi:

“3 gündür dergahımızın işgaline karşı koymaya çalıştık. Kendi dergahımızda cem yapabilmek için dilekçe verip izin istedik. Cemimizi hangi dedemizin yürüteceğini sordular. İnancımıza saygıları yok. Bu inanç kimsenin satın alabileceği bir inanç değildir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir