Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİSİZ ALEVİLİK YARATMAK İSTEYENLERİ DURDURACAĞIZ.

Alevisiz Alevilik yaratmak isteyenlere karşı Dergahımıza sahip çıkacağız.!

-Özgür Kaplan-

Önce biat etmeyenleri Alevi olmamak ile suçladılar. Alisiz Aleviler diyerek aslında kendilerinin Alevisiz Alevilik yaratma çabasını perdelemek istediler.

Evet işgal ediliyoruz!

Dergahımız, sembollerimiz, türkülerimiz ve dahi yol ulularımız işgal ediliyor. Adeta bünyemize şırınga edilmiş ve damarlarımıza sirayet eden hastalık gibi yayılan işgaldir bu. Baba İshak’ı ”unutturdurlar”, Hünkar’ı milliyetçi, Pir Sultan’ı Şiacı yaptılar. Yunus’u Sünni yapıp Şah Kalender’i de inkar ediyorlar. Yaşadığımız yüzyılın ihaneti de profesyonelleşti. Önce biat etmeyenleri Alevi olmamak ile suçladılar. Alisiz Aleviler diyerek aslında kendilerinin Alevisiz Alevilik yaratma çabasını perdelemek istediler.

Ama bize kendimizi unutturmaya çalışanların unuttukları bir şey var ki o da; Alevilik kendi kökleri üzerinde, her türlü şiddete, asimilasyona ve dejenerasyonlara rağmen yeni filizler açabilen kadim bir inançtır. Geçmişi ile gurur duyarken, buna kuru lafazanlık ya da kof beylik sözlerinden ibaret bakmayıp, tarihte yapılanlar ile de yetinmeyerek başta yol ulularımızı ve yaptıklarını rehbere (okula) dönüştürmüş ve inancını geleceğe taşımasını bilmiştir. Bunca birikimin ve kemalet sahibi bir halkın yaratılması, bu halkın öz tarihini okula dönüştürmesi ile olmuştur.

Bizim açımızdan yol ulularımızın her biri, bilim ile gidilen yolun kendisidir ve dahası onların şahsiyetleri bizatihi dört kapı kırk makam okuludur.

Canlar, yaren yoldaşlar; Osmanlı Pir Sultan Abdal’ın boynuna urganı geçirdiğinde, Şah Kalenderin kapısına dayandığında onlar tereddüt etmediler.

Bu gün bizim üstümüze yol düştü. Dergahımıza sahip çıkmayacaksak yoldan da vaz geçeceğiz demektir.

Alevisiz Alevilik yaratmak isteyenlere karşı Dergahımıza sahip çıkacağız.!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir