Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

HBVAKV: ”Dergahımıza hep birlikte sahip çıkalım!”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, yazılı bir açıkalama yaparak Alevi kurumları ile Hacıbektaş Belediyesi’nin 16-17-18 Ağustos’ta birlikte düzenleyecekleri Alevi Yol Önderi Hacı Bektaş Veli‘yi Anma Etkinlikleri‘nde düzenlenecek programlar için kullanılması planlanan tüm salonların ve Dergah avlusunun, AKP – MHP iktidar bloku tarafından Alevileri asimile etmek ve Aleviliği özünden, değerlerinden kopararak düzenin yanına çekmek için kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından kapatıldığını duyurdu.

Alevi -Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı tüm salonları ve dergah avlusunu kendisi kapatarak Belediye ve Alevi Bektaşi sivil toplum örgütlerinin her sene ortak düzenlediği etkinliğe balta vurmuştur.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV)’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili arkadaşlar 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan (SÖZDE) Alevi -Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı tüm salonları ve dergah avlusunu kendisi kapatarak Belediye ve Alevi Bektaşi sivil toplum örgütlerinin her sene ortak düzenlediği etkinliğe balta vurmuştur. Sizde orada olun ve 17 Ağustos’ta Dergahımıza hep birlikte sahip çıkalım. 30 yıldır verdiğiniz emeklere el koymalarına, hazıra konmalarına müsaade etmeyelim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir