Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

 PSAK Genel Başkanı Cuma Erçe: Hünkar Hacı Bektaş Veli, Alevilerin Piridir!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, Alevi kurumları ile Hacıbektaş Belediyesi’nin 16.17-18 Ağustos’ta birlikte düzenleyecekleri Alevi Yol Önerderi Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerine, AKP iktidarının Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı eliyle müdahale etmesini tepki gösterdi.

Başkan Erçe’nin ”Hünkar Hacı Bektaş Veli, Alevilerin Piridir” başlıklı yazının tam metni şöyle:

”Aleviler, Pirlerine niyaz olurlar, yüz sürer, onlardan nasip ve el alırlar. Onların huzurunda, özlerini dara çeker ve arınmaya gayret ederler. Onlar kutsallarımızdır ve doğaldır ki hiç kimse, kutsalına el sürülmesine, söz söylenmesine, hakaret edilmesine izin vermez.

Binlerce kez uyardık!

Alevi Diyanetine dönüştürmek istediğiniz Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığınızı tanımıyoruz. Hacıbektaş’ta yapmak istediği sözde anma korsan bir faaliyettir.

Devlet, hükümet ve kurumları, inancımıza dokunma. İnancımızı tarif etme. Elini inancımızdan çek. Dergahlarımızı terket. Asimilasyon üssü haline getirdiğiniz ve Alevi Diyanetine dönüştürmek istediğiniz Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığınızı tanımıyoruz. Hacıbektaş’ta yapmak istediği sözde anma korsan bir faaliyettir. Hacıbektaş ve dergahımız işgal edilmek istenmektedir.

Asla izin vermeyeceğiz!

Bunlara destek olan işbirlikçi Hızır Paşalara da ufak bir sözüm var. Belli ki, bu ihanetten dönmeyeceksiniz. Ama, tarih önünde hesap vermekten ve halkımızın vicdanında mahkum olmaktan kurtulamayacaksınız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir