Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

DERGAHIMIZDAN, PİRİMİZİDEN VE ANMA ETKİNLİKLERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN! VİDEO

“Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı‘‘ bir Hızır Paşalar örgütlenmesidir!

  • Hasan Subaşı

Pir Sultan Abdal’ın yolundan yürüyerek ve toplumsal demokratik Alevi hareketinin etrafında kenetlenerek, Hızır Paşa’cılığı kendisine yol edinen Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı adlı işbirlikçi kurumu tarihin çöplüğüne gömmek için bulunduğumuz her yerde tüm gücümüzle mücadele edelim!

 Türkiye ve Avrupa’daki demokratik Alevi kurumları, AKP-MHP faşist iktidar blokunun ve bu faşist blok tarafından kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı adlı işbirlikçi yapının, Hacıbektaş Belediyesi ile demokratik Alevi kurumlarının 16,17,18 Ağustos 2024 tarihinde birlikte düzenleyecekleri, Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri‘ne müdahle ederek, altarnetif bir etkinlik düzenlemenin hazırlığı içinde olmalarına, ortak yazılı açıklama yaparak tepki gösterdiler.

Bu tepki kurumsal yapıların açıklamalarıyla sınırlı kalmadı; Demokratik Alevi hareketini oluşturan Alevi kurumlarından bazılarının başkanları, yöneticileri, kadın, gençlik ve inanç örgütlerinin yöneticileri, başkanları, ana ve dedeler art arda çeşitli platformlarda açıklamalarda bulunarak, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı tanımadıklarını çok net bir şekilde belirttiler. Kurumlar ve şahıslar açıklamalarında AKP-MHP iktidar bloğuna ve destekçilerine, Alevi Yol Önderi Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerinden elini çekmesi için çağrı yaptılar.

Dün olduğu gibi bugün de Alevilerin ve Aleviliğin temsilcisi ikrarından dönmeyen, Alevilik uğruna canlarını fede eden Alevi yol önderleri ve bu önderlerin yolundan yürüyenlerdir! 

Görünen o ki, bu tartışma genişleyerek uzun süre devam edecek.

Demokratik Alevi kurumları, AKP iktidarı ile Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın 15,16,17 Ağustos tarihlerinde düzenleyecekleri korsan anmadan uzak dururken, Alevi Vakfları Federasyonu’nun başını çektiği ve Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı tanıyan, bu asimilasyon şebekesinin içinde yer alan bazı Alevi kurumları,15 Ağustos’ta başlayacak korsan anmaya katılma kararı aldılar. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Sayın Haydar Baki Doğan, sosyal medya üzerinden paylaştığ bir yazıyla alınan bu kararı kamuoyuna duyurdu.

 Sayın Doğan, bu yazısında demokratik Alevi kurumlarını hem Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na tavır aldıkları hem de ‘‘alternatif anma etkinliğine‘‘ katıtılmadıkları için ciddi bir şekilde eleştiriyor ve hatta eleştiri sınırlarını yer yer aşarak birkaç konuda önemli sayılacak iddialarda bulunuyor.

AVF Başkanı Haydar Baki Doğan’ın yazısında dile getirdiği düşünceler ve sergilediği tavır, Alevi hareketi içinde uzun dönemdir yaşanan saflaşmanın ve kopuşun yeni bir aşamaya sıçırdığını gösteriyor.  Eğer içinden geçtiğimiz poltik sürecin akışı içinde, bu durum değişime uğramadan böyle devam ederse, saflaşmanın ve kopuşun derinleşerek devam etmesi kaçınılmaz görülüyor.

Tartışmaların tozu dumanı içinde yaşanan saflşmanın ve kopuşun devam ettiği bugünlerde, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı hangi Alevi kurumundan kaç cemevinin, dernek ve vakıfın kendisiyle ilişki içinde olduğunu gösteren bir tablo yayınladı.

Demokrtaik Alevi kurumları, asimilasyon şebekesi tarafından yayınlanan bu tabloyu ciddiyetle ele alıp bu durumu tersine çevirmek için hemen harekete geçmelidir. Başta, demokratik Alevi kurumlarının üyesi olan dernek ve cemevlerini bu işbirlikçi asimlasyon şebekesinin kirli ağlarından kurtarmanın mücadelesin vermeliyiz. Bunla birlikte, diğer Alevi kurumlarını da bu kirli yapıdan koparmak ve  demokratik Alevi hareketinin saflarına çekmek için etkili bir şekilde mücadele etmeliyiz.

Gidişatı tersine çevirmek için yapılacak iradi müdahale ve bu müdaleyi başarıya ulaştıracak örgütlü mücadele öyle zannedildiği gibi kolay olmayacaktır. Zorlu ve taktik kıvraklıklarla dolu olan bir mücadele bizi bekliyor. Bu mücadelede başarmaya kilitlenmekten başka bir seçeneğimiz yoktur ve aslada olmamaldır!

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı bir Hızır Paşalar örgütlenmesidir!

Bu kınalı keklikler örgütlenmesi AKP- MHP faşist bloku tarafından Aleviliği özünden uzaklaştırmak, Alevileri asimile etmek, Alevi kurumlarını kuşatıp ezemek, bölüp parçalamak ve güçden düşürüp teslim almak için kurulmuştur.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı adlı Hızır Paşlar örgütlenmesinin içinde yer alanların Alevilikleri Hızır Paşacılıktan ibarettir.

Pir Sultan Abdal’ın yolundan yürüyerek ve toplumsal demokratik Alevi hareketinin etrafında kenetlenerek, Hızır Paşa’cılığı kendisine yol edinen ‘Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’ adlı işbirlikçi kurumu tarihin çöplüğüne gömmek için bulunduğumuz her yerde tüm gücümüzle mücadele edelim!

Hızır Paşalığı kendilerine yol edinenlerin Alevilikleri bitmiştir! Bunlar ne Alevilik ne de Aleviler adına konuşamazlar!

Dün olduğu gibi bugün de Alevilerin ve Aleviliğin temsilcisi ikrarından dönmeyen, Alevilik uğruna canlarını fede eden Alevi yol önderidir ve bu önderlerin yolundan yürüyenlerdir! 

Hacı Bektaş Veli’yi Anma etkinliklerinde, AKP-MHP ittifakına vereceğimiz en etkili cevap örgütlü Alevi güçlerimizin öncülüğünde yüzbinlerce canımızla birlikte Hacıbektaş’a giderek pirimizi anmak ve örgütlülüğümüzü daha da güçlendirmektir!

Pir Sultan Abdal’ın yolundan yürüyerek ve toplumsal demokratik Alevi hareketinin etrafında kenetlenerek, Hızır Paşa’cılığı kendisine yol edinen ‘Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’ adlı işbirlikçi kurumu tarihin çöplüğüne gömmek için bulunduğumuz her yerde tüm gücümüzle mücadele edelim!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir