Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Köln Chorweiler’da Barış ve Kardeşlik Buluşması

Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Köln, bugün Chorweiler’de aşure lokması dağıttı

 Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Köln, bugün Chorweiler’de aşure lokması dağıttı. Kilisenin önünde gerçekleştirilen ‚‘‘Chorweiler Abendfrieden” etkinliğinde, farklı kültür ve inançlardan insanlar barış ve kardeşlik için bir araya geldiler.

AKM –Cemevi Köln her yıl olduğu gibi, bu yılda‚‘‘Chorweiler Abendfrieden‘‘adlı etkinlikte barışın ve kardeşliğin lokması olan aşure dağıttı. 

   Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Köln’ün Genel Sekreteri Kaya Eren, bugün Köln Chorweiler’da gerçekleştirilen barış ve kardeşlik buluşmasına ilişin yazılı bir açıklama yaptı. Eren yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

‘‘ Bugün Köln Chorweiler’da yaptığımız etkinlik, diğer derneklerinde içinde bulunduğu “Chorweiler Abendfrieden” adı altında yapılan ve her ay bir derneğin düzenlediği barış ile ilgili bir etkinlikdi. AKM- Cemevi Köln olarak, bizde bu değerli etkinliği her yıl  Yası Matem’in bittiği ayda düzenliyoruz ve  etkinlik sonunda orada bulunan canlarla Aşuremizi paylaşıyoruz. Bunu her yıl yapıyoruz ve aşırı derecede pozitif geri dönüşler oluyoruz.

Bugünkü etkinlikte ben kısa bir konuşma yaptıktan sonra, gençlerimizden Selinay, barıs’la ilgili bir sunum yaptı. Selinay’ın sunumundan sonra, Cemevimizin Post Dedesi Cafer Özata‘nin verdiği sofra gülbankı  ile birlikte, yaptığımız aşureyi oradaki insanlarla paylaştık.‘‘

Kaya Eren, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

‘‘Etkinlik sonunda,  aşure ve 12 İmamlarla ilgili olan soruları cevaplandırdık.

Harika bir etkinlik oldu herkes çok etkilendi ve memnun kaldı‘‘ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir