Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

22. Munzur Kültür ve Doğa Festivali Onbinlerce Dersim’li ve Dostlarının katılımı ile Coşkuyla sonuçlandı.

Eleştiri adı altında yapılan karalama kampanyalarını güneşin karşısında eriyen buz gibi Munzur suyuna dökmüştür!

Dört gün devam eden 22. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne onbinlerce Dersim’li ve Dersim dostu katıldı. Zengi bir programla ve kitlsel bir katıımla gerçekleştirilen festival coşkuyla sonuçlandı.

Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF), festivalin coşkuyla sonuçlanmasından sonra yazılı bir açıklama yaparak emeği geçen herkeşe ve Dersim halkına teşekkür etti.

”TEŞEKÜRLER DERSİM…”

”Bu güzel coşkunun oluşmasını bütünleyen sanatçılarımız, yazarlarımız ve tüm halkımıza sonsuz hürmet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle:

” 8’lik kızımız ile 80’lik amca’nın aynı kare içerisinde en ön safında yer alarak festivali birlikte izlemeleri, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü oluşturmuş, festivale damga vuran en önemli görsel olarak kayıtlara geçmiştir!

Bu aynı zamanda, eleştiri adı altında yapılan karalama kampanyalarını güneşin karşısında eriyen buz gibi Munzur suyuna dökmüştür!

4 Gün süren festival; Merkez ve ilçelerinde esas olarak olumlu bir atmosfer oluşturmuş, halkımızın moral ve motivasyonunu perçinlemiştir.

Dersim’in Birliğini ve Birlikte ortak mücadelesini pekiştirmiştir.

Proğrama ve içeriğine yönelik haklı eleştiriler olabilir, zira bu doğrudur.

Lakin, bu durum festivalin genel anlamda oluşturmuş olduğu olumluluğa gölge düşürecek bir etken değildir.

8’lik kızımız ile 80’lik Amca’nın aynı kare içerisinde Festivali birlikte izlemeleri, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü oluşturmuştur…

Yüzbinlerce insanın Dersim’e gelmesi, ekonomisine katkıda bulunması ve bu manevi duygu birliğini yaşamış olmaları dahi başlı başına bir olumluluktur.

Zira bu aynı zamanda, Devletin festivali yasaklama ve yaptırmama anlayışını boşa düşüren güçlü bir politik kazanımdır.

Tüm bunları görmezden gelerek, festival yapılmasın noktasına savrulan anlayışlar iyi niyetli anlayışlar değil, En hafif deyimle siyasi körüktür…

Bu festivale emeği geçen Belediyeler ve DEDEF başta olmak üzere, bütün kurumlarımıza, Festival organizasyonu boyunca emek katan adsız kahramanlara,

Bu güzel coşkunun oluşmasını bütünleyen sanatçılarımız, yazarlarımız ve tüm halkımıza sonsuz hürmet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz!

Teşekkürler DERSİM…

BU KALE DÜŞMEYECEK…

Buda böyle biline!”

Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir