Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Muharrem Orucu’nun ikinci gününde cemevlerimizden gelenler ( 1 )

 Matem Orucu’nın birinci gününde olduğu gibi ikinci gününde de canlar Muharrem Muhabbetleri’ne katılmak için Cemevlerine gittiler. Cemevleri,  matemin ikinci gününde gerçeklerştirilen Muharrem Muhabbetlerine ilişkin paylaşımlar yaptılar ve bize yazılı bilgiler gönderdiler. Cemevlerimiz de yapılan Muharrem Muhabbetleri’ni ” Cemevlerimizden gelenler” başlığıyla her gün yayınlayacağız.

CEMEVLERİMİZDEN GELENLER

Duisburg Alevi Toplumu:  Muharrem orucumuzun ikinci gününde delilimiz Kemal Kurt, ikinci İmam Hz. Hasan aşkına uyandırdı.

Yönetim Kurulu üyemiz Belgin Gürel Hz. Hasan’nın hayatı hakkında bilgiler verdi.
 Yönetim kurulu üyemiz İsmail Emre çeşitli takvimler hakkında geniş çaplı bir sunum yaptı.
Zakirkerimiz Veli Özkoçak ve Ali Dağdeviren deyişler seslendirdi.
Sohbet sonrası lokmalarımız pay edildi.
Tutulan Matem Oruçlarımız Hak Katında Kabul ve Makbul Olsun…
Paris Alevi Kültür Merkezi: 08.07.2024 tarihinde 2. Muharrem Orucumuzu Delilimizle uyandırıp Lokmalarımızı paylaştık ve Metin Doğan Dede ile muhabbet ettik.
Lokma getiren yediren canların hizmetleri kabul olsun.
Her akşam 12 gün boyunca gün batımında (saat 21:30’a doğru) lokmalarımızı birlikte paylaşıp mersiyelerimizi okuyacağız.
 Wiesloch Alevi Kültür Merkezi: Değerli canlar, Muharremin 2.gününde canlarla biraraya gelerek ibadetimizi yerine getirdik. Ardından niyetlerimizi açtık, lokmalarımızı paylaştık. Kadınlarımız, abilerimiz ve gençlerimiz ile gönül gönüle verip muhabbet eyledik.
Hakk birliğimizi bozmasın. Güzel gönüllere Aşk ola.
Ali Arlıer canımızdan günün anlamına uygun Nefesler dinledik. İlyas Ulucan Dedemizin hizmeti hakk katında kabul görsün.

Strasbourg-Kehl Cemevleri: Yas-ı Matemin 2. Günü

Strasbourg-Kehl Cemevlerimiz ile birlikte Muharrem Muhabbetimizi eyleyip, birlikte lokmalarımızı paylaşmak için bir araya geldik.
Aşk olsun yolu yaşatan Canlara
BAT-Cemevi İnanç Kurulu: Matem (Muharrem) ayı oruç günlerinin 2. günü canlarımızla bir araya geldik lokmalarımızı pay ettik.
Muharrem ayı oruç günlerinin 2. gününde canlarımız ile önce Dergah Muhabbetinde bir araya geldik. İnanç Kurulu’ndan dedelerle 12 İmamlar üzerine ve Muharrem üzerine muhabbetler gerçekleştirdik deyişler seslendirdik.
Dergah Muhabbetinin ardından ise Cemevi salonunda verilen lokma Gülbengi ile canlarımız lokmalarını pay edip oruçlarını açtı.
Değerli Canlar,
7 Temmuz’da başlayan Muharrem ayı oruç günleri 19 Temmuz‘da sona erecektir. Muharrem günleri boyunca tutulacak orucumuzu her gün saat 21:30‘de Cemevi salonumuzda canlarımızın katılımıyla birlikte açacağız.
Oruc açma buluşması öncesi ise her gün saat 19:00’da İnanç Kurulu temsilcisi anaların ve dedelerin katılımıyla Muharrem muhabbetlerini gerçekleştireceğiz.
Oruç günlerinin ardından ise; 19 Temmuz günü Cemevimizde Aşuremizi pay edeceğiz. 21 Temmuz’da saat 15:00‘de ise Cem erkânımızı düzenleyeceğiz.
Tüm canlarımızın tuttuğu oruç ve verdikleri lokmalar Hakk katında kabul olsun.
Aşk İle…
BAT-Cemevi İnanç Kurulu

 Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi:  Bu gün Yas-ı Matem’in 2.Günü

 Her gün Saat 19:00’da Muhabbetimize başlıyoruz. KERBELA’DAN günümüze kadar uzanan kerbelaları konu alıp değerlendiriyoruz.
Cemevimizde lokma vermek isteyen canlarımız lokmalarını vere bilir. Cemevimiz 12 gün boyunca açık.
Hakk Muhammed Ali, Pir Hünkar Hacı Bektaşi Veli, Boz atlı Hızır cümlemizin yardımcısı olsun oruçlarınız niyetlerini kabul olsun.
Aşk-ı Niyazımız ile…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir