Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİLERİN YENİ BİR ÖRGÜTLENME ALANI: POLONYA

 Köln⌋ Polonya’da yaşıyan ve yeni yeni bir araya gelen Aleviler örgütlenmenin ilk adımını 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Otelin’de katledilen 33 Canımızı anarak atıyorlar. Polonya Alevi Canlar sayfasını açarak, bu sayfa aracılığıyla birbirleriyle bağlantı kuran Alevi gençler, 7 Temmuz Pazar gün, saat: 13:00’de 33 Canımızı anacaklar. Bizden, Ochota / Warszawa / Czestochowska 20 adresinde gerçekleşecek anma etkinliğine orada buluna tanıdıklarımızı yönlendirmemizi istiyorlar.
Polonya’da filizlenen Alevi örgütlenmesinin güce dönüşmesine yardımcı olalım!
Örgütlenme yönelimi içine giren Alevi gençlerinin, ” Madımak Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımız anıyoruz” başlığıyla yapıkları çağrıda, şu ifadeler yer alıyor: ” Polonya’da yeni yeni bir araya gelen genç Aleviler olarak örgütlenme yönelimimizin ilk adımlarını Sivas’ta yitirdiğimiz 33 karanfilimiz için yapacağımız anmayala atıyoruz.
Avrupa ve Türkiye’deki canlarımızdan isteğimiz Polonya’daki tanıdıklarının bizimle bağlantıya geçmlerini sağlamaları. Bağlantıyı şimdilik ” Polonya Alevi Canlar” sayfası üzerinden kurabiliriz.
Pazar günü 33 Canımız için yapacağımız anma etkinliği ile ilgili bilgi vermeniz önemle rıca ediyoruz.
Sevgil Canlar, göstereceğinzi bu dayanışma ile anma etkinliğimizin güçlü geçmesine ve örgütlenme hamlemizin güçlenmesine önemli bir katıkıda bulunacaksınız. Göstereceğiniz dayanışma için şimdiden teşekkürler.
Dayanışma yaşatır!
Gül cemallere aşkı niyazlarımızla…”
Polonya Alevi Canlar Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir