Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

SGDF Eşbaşkanları Berfin Polat ve Müslüm Koyun oldu

SGDF’nin 11. genel kurulunda yeni dönemin eşbaşkanları Berfin Polat ve Müslüm Koyun seçildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun “Tarihimizle Buradayız, Gençliğin Gücüyle Geliyoruz” şiarıyla örgütlediği 11. Genel Kurulu; gençlik örgütleri, Suruç Aileleri ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’ın katılımıyla İnşa Kültür Evi’nde gerçekleşti.

Genel kurul, divan seçimi ile Suruç katliamında katledilen 33 düş yolcusu şahsında devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

TUNCER: YILMADAN BULUŞAN İRADEYİ SELAMLIYORUM
Açılış konuşmasını gerçekleştiren 10. dönem eşbaşkanı Yaren Tuncer, “Emekçi halkın işsizliği, sefaleti, kadın cinsinin kırımdan geçirildiği, yaşam tarzı özgürlüğüne saldırıların yoğunlaştığı; gençlerin tüm baskı ve zora rağmen en dinamik kuvvet olmaya devam ettiği bir dönemi yaşadık. Saldırılar artık sadece devrimcilere değil, toplumun en geniş kesimlerine ulaşmış durumda. Ama tüm bunların işe yaramadığı burada yeni görevlerle buluşmak için yana yana gelen genç iradelerle gösteriliyor. Buradaki yüzler bunu kanıtlıyor; eskiyi yıkma ve yeniyi yıkmayı bizlere gösteriyor. Bugün burada her zora rağmen yılmadan buluşan iradeyi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından SGDF Kürdistan adına yapılan konuşma ile devam edildi. Sinevizyon gösteriminin ardından konuşmalarla genel kurul devam etti.

BUDAK: GENÇLİK VARSA UMUT VAR
Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Vatan Budak’ın babası Murat Budak söz alarak, “33’ler bizim onurumuzdur, burada fiziksel olarak bulunamasalar da bu mücadele yolunda bizimleler. Bize düşen de onların bize bıraktığı onuru taşıyabilmektir, bunu taşıyabilmek için yan yana gelen 11. Genel Kurul’u selamlıyorum. Katliamın ardından sosyalist gençlik bize umut ve direnç oldu, hepiniz Vatan oldunuz. Gençlik varsa umut vardır, umut dimdik ayakta” dedi.

GENÇLİK ÖRGÜTLERİ GENEL KURULU SELAMLADI
Genel kurula katılan gençlik örgütleri; DEM Parti Gençlik Meclisi, EHP Gençliği, Öğrenci Dayanışması, İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi, Gençlik Komünleri ve HDK Gençlik Meclisi de söz alarak genel kurulu selamladı. Öğrenci Faaliyeti, Öğrenci Kolektifleri, Öğrenci İnisiyatifi ve Özgürlükçü Gençlik ise kurula katılamayarak yazılı mesajlarını iletti, mesajları salonda okundu.

Avrupa’da faaliyet yürüten gençlik örgütleri Young Struggle, ZORA, Pride Rebellion ve İnternationale Jugend videolar yoluyla dayanışma mesajlarını iletti. Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutsak edilen SGDF MYK üyesi Sinem Çelebi’nin hapishaneden gelen mesajı okundu. Konuşmalar ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’ın sözü ile tamamlandı.

MYK üyelerinin sunumu ile faaliyet raporunun okunması ve yorumlanması ile genel kurula devam edildi. Faaliyet raporu üzerine yapılan tartışmalarda sosyalist gençliğin iki buçuk yılı aşkın sürede gençlik kitlelerinin sorun, talep ve özlemleriyle buluşma düzeyi değerlendirildi.

POLAT VE KOYUN EŞBAŞKAN OLARAK SEÇİLDİ
10. Dönem eşbaşkanı Okan Danacı eşbaşkanlar ve MYK üyelerinin seçimi için söz aldı, SGDF bakımından eşbaşkanlığın ne anlama geldiğini ve neden bu seçimlerin gençlik için önemli olduğuna değindi. Geçmiş dönem MYK’sının ve emeğinin selamlanması ile yeni dönem önerileri sıralandı. Yeni dönem MYK’sına Sinem Çelebi, Simay Ada Kart, Hivda Selen, Berfin Polat, Müslüm Koyun, Adnan Özcan ve Okan Danacı seçildi.

Yeni dönem MYK’sının seçilmesinin ardından 11. dönem için eş başkanlar, yapılan oylama sonucu Berfin Polat ve Müslüm Koyun seçildi. Genel kurul, MYK üyeleri ve eş başkanların konuşmaları ile devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir