Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Berlin’de İki Okulda daha Alevilik derslerine başlandı

Alevilik Dersleri (ARU) çalışmaları kapsamında dün iki okulda Alevilik derslerine başlandı. Böylece derslerin verildiği okul sayısı 12’ye ulaştı.
Berlin Neukölln ilçesindeki Richard Grundschule’de 6 öğrenci, Köpenick ilçesindeki Schule Am Berg’de ise 8 öğrenci ilk derslerine başladı. İki okuldaki ilk dersin açılışına BAT-Cemevi ARU Koordinatörü Erdal Çağlar, AABF Kuzey Bölge İnanç Kurulu Başkanı Haydar Akdağ Dede, öğretmenlerimiz Aycan Türhan ve Şirin Ağdaşan-Cantekin ile aileler katıldı. Dersler başlamadan önce Haydar Akdağ Dede gülbenk vererek, ailelere ARU Koordinasyonu ve öğretmenlere bu konudaki duyarlılıkları emekleri için teşekkür etti. Daha sonra söz alan Koordinatör Erdal Çağlar’da derse katılan çocuklara ve ailelerine ARU çalışmalarına dair bilgilendirme yaparak ailelere bu konudaki duyarlılıkları için teşekkür etti ve çocuklara Alevilikle ilgili kitapçıklar ile hediyeler sundu. Ayrıca aileler tarafından hazırlanan lokma ders öncesi çocuklara pay edildi.
Yapılan konuşmaların ardından her iki okulda da görev alan öğretmenler Aycan Türhan, Şirin Ağdaşan-Cantekin yönetiminde çocuklar Alevilik derslerine başladı.
Değerli Canlar, daha önce 10 okul, 11 sınıfta verilen Alevilik derslerimizi artık 12 okulda 13 sınıfa çıkarmış bulunmaktayız. Böylelikle Berlin’deki okullarda öğrenci sayımızı 172’ye ulaştı. BAT-Cemevi’nde eğitim alan 291 öğrenci ile birlikte artık toplamda 469 öğrenci Alevilik derslerini almaktadır.
Sevgili Canlar, gelecek eğitim yılında okullarda dağıtılacak seçmeli din/inanç dersleri kayıt formunda yer alan Alevilik Dersleri başlığını işaretleyip ilgili okula vermeyi unutmayınız. Böylece sizlerin de desteğiyle bu çalışmamızı giderek büyüteceğiz.
Aşk ile..
Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofisi/ Ulaş Yunus Tosun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir