Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU: ABF BİLEŞENLERİMİZİN DİKKATİNE!

 

Alevi Bektaşi Federasyonu ( ABF), 2 Temmuz’da Sivas’ta, 3 Temmuz’da Çorum’da, 16-17-18 Ağustos tarihlerinde Hacibektaş’ta düzenlenecek etkinlikler ilişkin yazılı açıklama yaptı.
” ABF Bileşenlerimizin dikkatine” başlığıyla yapılan açıklamada, AKP iktidarının Alevileri asimile etmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kuruduğu ‘Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na yönelik, “Alevi toplumunun tüm itirazlarına rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı”, tarihimizi çarpıtarak günümüzü işgal etmek istiyor. Bu başkanlığın çalışmalarına baktığımızda, Madımak katillerini serbest bırakan Alevi düşmanlarıyla omuz omuza yürüyen bir zihniyet görüyoruz” ifadelerinin yer aldığı  vABF Örgütlenme Sekreteri Ali Özveren ve  ABF Genel Sekreteri Özgür Kaplan  imzalı açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:
“Boynumuzda teslim taşı
Er yolunda verdik başı
Siz Mervani biz Bektaşi
Siz bir yana biz bir yana

Sıdkı Baba

HIZIR AŞKINA AYAĞA KALKIN

Alevi toplumunun tüm itirazlarına rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı”, tarihimizi çarpıtarak günümüzü işgal etmek istiyor. Bu başkanlığın çalışmalarına baktığımızda, Madımak katillerini serbest bırakan Alevi düşmanlarıyla omuz omuza yürüyen bir zihniyet görüyoruz.

Bu istilacı zihniyete karşı, 2 Temmuz’da Sivas’ta, 3 Temmuz’da Çorum’da olacağız. Hünkar Hacı Bektaş Veli anmalarımıza dahi göz dikenlere karşı tüm gücümüzle Serçeşme’de Hünkarımızın huzurunda olacağız.

Sözümüz, “Biz devletiz, istediğimizi yaparız” zihniyetiyle hareket edenleredir; 60 yıldır Hacıbektaş Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere devlet erkanı zaten katılmaktadır. Halkımız ve yüzlerce bileşeni olan Alevi kurumları tarafından kabul görmeyen bu yol düşkünleri, kendilerini meşrulaştıramazlar. Yezidi meşrulaştıran, Yezit’ten aşağıdır.

Osmanlı’dan sonra ikinci kez Serçeşmemizi işgal etmeye çalışıyorsunuz. Buna izin vereceğimizi mi sandınız?

Başta Alevi halkı olmak üzere tüm örgütlerimizle Serçeşmemizde olacağız ve her yıl olduğu gibi Hünkarımızı ona yakışır şekilde anacağız. Federasyonumuzun bileşenleri olarak, 16-17-18 Ağustos’ta Hünkarın huzurunda olmak tarihsel bir görevdir.

Bugün, Hünkarın “Topluluk haklı birliktelikle ayakta durur” sözünü haykırma zamanı !”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir