Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

‘Alevilik İnancı’ Başlığı Artık Kayıt Formunda

Alevilik Dersleri konusunda yaptığımız çalışmalar kapsamında önemli bir sonuç daha aldık. Önümüzdeki eğitim yılı itibariyle tercih edilecek din/inanç başlıkları arasında artık Alevilik de yer alacak.
Berlin Eğitim Senatörlüğü geçtiğimiz çarşamba günü din/inanç derslerine ilişkin yayınladığı yeni düzenlemeyi duyurdu. Yapılan duyuruya göre önümüzdeki eğitim yılı itibariyle (2024/2025) din/inanç için başvuru kayıt formu içindeki başlıklar arasında Alevilik seçeneği de yer alacak.
Konuya dair açıklama yapan BAT-Cemevi ARU Eğitim Koordinatörü Erdal Çağlar, Alevilik başlığının başlı başına eklenmesinin önemli bir adım olduğunun altını çizerek; “Alevilik derslerini Berlin’in her bölgesinde verilmesini sağlama konusunda ebeveyn ailelerimize büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarını gönderdikleri her okulda girmelerini istedikleri din/inanç dersleri arasında Alevilik seçeneğini işaretlemeleri sonucunda yetkililer bizlerle iletişime geçecek ve bizde Alevilik derslerinin o okulda çocuklarımıza verilmesi için hemen çalışmalarımızı başlatacağız” dedi. Çağlar, Alevilik seçeneğinin olduğu bu kayıt formunu ailelerin ilgili okullardan veya gelip Cemevi’nden temin edebileceklerini sözlerine ekledi.
HABER: BAT-Cemevi Basın Ofisi / Ulaş Yunus Tosun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir