Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF, Madımak Katliamı Belgesel Filmi’nin 2 Temmuz‘da sinemalarda gösterileceğini açıkladı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF) ve Madımak Katliamı Belgesel Film Komites imzasıyla yapılan açıklamada, her yıl 2 Temmuz’da Cemevleri’nde düzenlenen 33 Canımızı anma programlarını, 2024 yılında belgeselin gösterileceği sinemalarda yapılacağı önemle belirtiliyor.
‘‘Madımak Katliamı Belgesel Filmi 2 Temmuz 2024 tarihinde aynı tarih ve saatte sinemalarda” başlığıyla yayınlanan açıklamanın tam metni şöyle:
‘‘Sayın Başkan,
Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri,
Örgütlü Alevi hareketi tarihinde ilk kez, bize ait olan bir yapımı, “Madımak Katliamı Belgesel Filmi”çekilmiştir.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonumuz (AABK) tarafından yapımı üstlenilen ve Türkiye’deki Alevi kurumlarımızın desteği ile ‘Madımak Katliamı Belgesel Filmi’ni tamamlamanın onurunu yaşıyoruz.
Bu belgesel, Alevi tarihi açısından bir dönüm noktası olmakla kalmayıp, sözlü ve anlatımlar üzerinden aktarılan tarihimizi yazılı ve görsel bir formata dönüştürme açısından büyük bir öneme sahiptir.
Avrupa Alevi hareketi (AABK) olarak, Madımak Katliamı’nın bizim için bir onur meselesi olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. Avrupa Alevi hareketi, Madımak’ın küllerinden büyüyerek bugünlere ulaştı ve bu süreçte büyük bir etki yarattı.
Her yıl 2 Temmuz’da Cemevlerimizde düzenlediğimiz anma programlarını bu yıl, belgeselin gösterileceği sinemalarda gerçekleştireceğiz. Belgesel gösteriminden önce, deyişler söyleyip, saygı duruşunda bulunarak Madımak Katliamı Belgesel Filmi’ni hep birlikte izleyeceğiz.
Madımak Katliamı Hafıza Merkezi bünyesinde yürüttüğümüz (Dijital Kütüphane, Sanal Müze, Web Belgeseli, Sözlü Tarih Anlatımları ve Belgesel Film) projeleriyle tarihe ortak bir not düşeceğiz:”Unutmadık, Unutmayacağız ve Unutturmayacağız.”
Bu nedenle, Cemevlerimizden bu yıl 2 Temmuz anma programlarını planlanan şekilde düzenlemenizi ve paylaşacağımız bilgilere göre hareket etmenizi rica ediyoruz. Bu, haklı mücadelemiz adına üstlenil mesi gereken bir sorumluluktur.
Her bir Cemevimizin, bulundukları şehirlerde sinemalarda belgeselin gösterimi için sorumluluk
alacağına inanıyoruz. Bu, sadece bir inanç meselesi değil, aynı zamanda örgütsel bir yükümlülüktür.
Aşağıda, Madımak Katliamı Belgesel Filmi’nin gösterileceği şehirlerin listesini paylaşıyoruz. Listede yer almayan fakat kendi şehirlerinde bulunan sinemalarda belgeseli göstermek isteyen Cemevlerimiz, bizimle iletişime geçebilir.
Not: Sinemaların ayarlanması, afiş, tanıtım jenerikleri, biletler v.b. çalışmalar komitemiz tarafından organize edilecektir.
Detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Aşk ile…‘‘
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Adına, Madımak Katliamı Belgesel Film Komites

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir