Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ADA: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı Tanımıyoruz!

Alevi Dayanışma Ağı ( ADA), yoluna ve ikrarına bağlı olan hiçbir Alevinin, Alevi kurumunun, Alevi ocağınını, dergahının, Dede,  Ana ve Baba’nın AKP iktidarı tarafından kurulan ”Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı  tanımayacağını dile getiren yazılı bir açıklama yaptı.
”AKP iktidarının, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı‘nın Kültür Bakanlığı‘nın bünyesinde açmış olması nedensiz değildir. AKP iktidarı, Aleviliği bir inanç olarak görmediği ve Alevileri kültürel bir topluluk olarak gören inkarcı, asimilasyoncı yaklaşımı doğrultusunda, bu asimilasyon merkezin bakanlık bünyesinde kurmuştur. Bunu asla kabul etmeyeceğiz! AKP iktidarı, Aleviliği tanımlayamaz” ifadelerini yer aldığı, ”Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı Tanımıyoruz” başlıklı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
”Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Aleviliğin içini boşlatmak ve Alevileri asimile etmek için iktidarın oluşturduğu bir Hızır Paşa kurumudur! Hızır Paşacılığı kendilerine yol edinenlerin maaşlı elemanlar olarak çatısı altında bir araya geldikleri, bu asimilasyon merkezi aynı zamanda şimdilik adı konulmadan kurulmasına karar verilen yarınların ‘Alevil Diyaneti’dir!
AKP iktidarı, bu ihanet odağı aracılığıyla Alevileri bölüp parçalamak, Alevi kurumlarının iradesini tanımamak, dergahlarımızı ve ocaklarımızı yok etmek, Bektaşi Babaları‘nı, Alevi Dede ve Anları’nı devletin maaşlı elemanları yapmak, bu politik yönelimi doğrultusunda kendi Aleviliğini ve kendi Alevilerini yaratmak istiyor. Buna geçit vermeyeceğiz!
Biz Aleviler laikliği , laik yaşamı ve devletin tüm inançlara eşit mesafede yaklaşmasını savunuyoruz.Alevi Diyaneti’ni asla kabul etmiyoruz, reddediyoruz! Alevi diyaneti değil, eşit yurtaslık istiyoruz.
Alevilikte ibadet biçimi diğer inançlardan farklıdır. Biz Alevilerin ibadeti Cem, ibadethanesi Cemevi’dir! Bu gerçekleri amasız, fakatsız kabul edeceksinzi!
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Aleviliğin içini boşlatmak ve Alevileri asimile etmek için iktidarın oluşturduğu bir Hızır Paşa kurumudur!
Hızır paşacılığı kendilerine yol edinerek, bu işbirlikçi kurumun çatısın altından bir araya gelen hiçbir baba, dede ve ana Cemevlerimizin kapısından içeri girememelidir! Cemevlerimizin kapısı, bu hainler kesinlikle kapalı olmalıdır!
Çünkü bunlar çıkarları uğruna yolundan dönüp AKP iktidarının yanında saf tuttular. Aleviliği özünden koparıp Şiilik zemininde eriterek zaman içinde yok etmek için kurulan ‘Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın maaşlı elemanları oldular. Alevi toplumunun ve kurumlarımızın içinde ihanetin kök salıp boy atması için çalışıp çabalıyorlar. Bundan dolayı, yolundan dönen bu kınalı keklikler, Alevi yol ve inanç önderi Pir Sultan Abdal’ın duruşu temelinde tavır almak her Alevi için yol görevidir!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir