“Yıkılacak Duvarlar” belgeselimiz seyircisi ile buluşuyor!

14 Mayıs’ta Türkiye’de başkanlık ve parlamento seçimleri kapıda. HDP Eski Eşgenel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere onlarca siyasetçi 2016 yılından beri tutukludur. Yine HDP’li belediyelerin neredeyse tamamına kayyım atanmış, belediye başkanları tutuklanmıştır. Bu sayı Gezi davasının tutuklularından, sokakta röportaj verdiği için tutuklanan kesimlere kadar ele alırsak ciddi oranda artmaktadır, baskının boyutunu göz önüne sermektedir.
2021 yılında gösterime soktuğumuz, HDP’li belediyelere kayyum atamalarını ve sürgün belediye başkanlarını ele alan ‚Hapis ya da sürgün‘ belgeselimizin ardından, kadın özgürlük hareketinin bir kesimini ela işleyen, ismini Figen Yüksekdağ’ın şiir kitabından alan ”Yıkılacak Duvarlar”şimdi sizlerle buluşacak.
”Yıkılacak Duvarlar”, kadın hareketinin tutsak edilmiş isimleri Aysel Tuğluk, Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak’ın hapishane süreçlerini ve sürgünde yaşayan Sibel Yigitalp’ın dışarıdan anektodlarına yer veriyor. Yönetmenliğini Şerif Çiçek ve Hebûn Polat´ın yaptığı belgeselimizde HDP’li kadın parlamenterlerin doğdukları şehirlerden başlayarak, tutuklu bulundukları Kandıra hapishanesine uzanan yolculuğumuza eşlik edecek ve ailelerinin, dostlarının ve mücadele arkadaşlarının anlatımlarına şahit olacaksınız.
Avrupa’nın birçok şehrinde gösterime girecek belgeselimizin galası, 4 Mayıs 2023’te Köln’de saat 20‘de Filmhaus Köln’de gerçekleşecektir. Katılımınız ve duyurusuna destek olmanız yıkılacak o duvarlardan hep birlikte bir tuğla daha çekmemize vesile olacaktır.
Adil Demirci



Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler