Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

 Duisburg  Alevi Toplumu- Cemevi’nin kapısına  çarpı ışareti konuldu- Video

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından Duisburg Alevi Toplumu- Cemevi’nin kapısına çarpı işareti konuldu. Cemevi’nin kapısına çarpı işareti konulduğu bugün öğlene doğru Cemevine gelen dernek lokalini işleten kişi tarafından fark edidi. Saldırıyı fark eden kişi zaman kaybetmeden Cemevi’nin kapısına çarpı işareti konulduğu bilgisini Duisburg Alevi Toplumu- Cemevi yönetimi ile paylaştı.

Cemevi Yönetimi saldırı haberini aldıktan hemen sonra, saldırıya ilişkin yapacakları basın açıklamasına katılmaları için başta Duisburg Belediye başkanı olmak üzeri, kentteki basın-yayın kuruluşuları, Alman siyasi partileri, Cemevleri ve demokratik kitle örgütleri ile bağlantıya geçti.

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından Cemevi’nin kapısına çarpı işareti konularak yaplan saldıryı kınamak için Duisburg Alevi Toplumu- Cemevi tarafından düzenlenen basın açıklamasına Cemevi yöneticilerinin ve üyelerinin yanısıra Duisburg Belediye Başkanı ( Oberbürgermeister ) Sören Link, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Mahmut Özdemir, AABF Kültür Sanat Kurulu Başkanı Ali Asker Arduç ile Alman sendikalarından ve sivil toplum örgütlerinden temsiciler katıldı.

Saldırı haberinin duyulmasından hemen sonra AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, AABF NRW Bölge Başkanı Selahattin Göktürk, AABF Bölge Yöneticisi Mesut Kabakçı, Duisburg ve çevresindeki Cemevlerinin başkanları, Duisburg Alevi Toplumu‘nun eşbaşkanlarını telefonla arayarak geçmiş olsun mesajlarını ilettiler.

Yön Medya Derneği Başkanı Müslüm Polatı, AABF NRW Bölge Saymanı  Halit Kurt,  AABF Disiplin Kurulu Başkanı İbrahim Solmaz ve önceki dönem AABF NRW Bölge Başkanı olan Soner Solmaz ise Duisburg Alevi Toplumu – Cemevi’ni ziyaret ederek dayanışma mesajlarını iletip görüş alışverişinde bulundular.

” BİZLER BU FAŞİST ZİHNİYETİ BİLİYORUZ! ”

Cemevi’nin kapsına çarpı işareti konularak yapılan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Duisburg Alevi Toplumu- Cemevi‚ ”Bizler bu faşist zihniyeti biliyoruz” başlıklı açıklamada, saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

”Yıllar önce 1978 yılında Maraş’ta kapıları işaretlenen, daha sonra da devletin gözü önünde katledilen yüzlerce canımızı andığımız şu günlerde, binlerce kilometre öteden kapımızı işaretleyen aynı faşist zihniyeti şiddetle kınıyoruz.

Dün (22.12.2022) tarihinde Duisburg Alevi Toplumu olarak Cemevimizde Maraş’ta katliama uğrayan canlarımızı andık. Hemen akabinde Cemevimizin kapısının işaretlenerek, bize göz dağı vermeye çalışan bu insanlık dışı eylemi kabul etmiyoruz. Bu gibi saldırılar Alevi toplumunu asla yıldıramaz. Toplumsal barışa, kardeşliğe, insan onuruna ve inanç özgürlüğüne sığmayan bu tür çirkin saldırılar tehlikeli birer provakasyondur.

Tüm kamuoyundan ve yetkililerden gereken toplumsal ve hukuksal tepkiyi bekliyoruz’

İnsan haklarından, demokrasiden ve barıştan yana olan tüm toplum kesimlerinin bu alçakça saldırıyı kınayacaklarından eminiz”

AABF NRW BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ: ”CEMEVİMİZİN KAPSINA ÇARPI İŞARETİ KOYAN IRKÇI – FAŞİSTLERİ NEFRETLE KINIYORUZ !”

AABF NRW Bölge Temsilciliği yazılı bir açıklama yaparak Paris’te Kürtler, Duisburg’ta Alevilere yönelik yapılan ırkçı- faşist saldırıları kınadı. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF) NRW Bölge Temsilciliği, bölge başkanı Selahattin Göktürk imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada Fransa’nın başkenti Paris’te Kürtler yönelik yapılan sıdırıyı ve Duisburgta Rheinhausen Cemevi‘nin kapısına çarpı işareti konulmasını nefretle kınadığını belirtti. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

” Duisburg Rheinhausen Cemevimize yapılan saldırıdan dolayı Bölge Yönetimimiz adına saymanımız Halit Kurt canımız Rheinhausen Cemevimizin yöneticilerini ziyaret ederek dayanışmada bulundu. Ayrıca yarın saat 14.00 ten sonra Cemevimizle dayanışmada bulunacak canlarımızı oraya bekliyoruz. Cemevimizin başkanı Fatma Yaşar nezdinde bütün Cemevi üye ve yöneticilerine tekrar geçmiş olsun.

Hem Paris’te yapılan saldırıyı,hemde bugün Duisburgta Rheinhausen Cemevimizin kapısına çarpı işareti koyan ırkçı, faşist saldırıları nefretle kınıyoruz ve bir an evvel bu saldırganların yakalanıp gerekli yasal işlemlerin yapılarak suçluların mutlaka cezalandırılmasını gerekli makamlardan bekliyoruz. AABF-NRW Bölge yönetimi adına Selahattin Göktürk.”

AHA / Haber Merkezi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir