Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

MUNZUR ÇEM CANIN HAKKA ULAŞMASI AŞKINA.

-Ali Koçak-
Her ayrılıkta sen gitme deriz amma gider işte. Gitmesi gerekiyor ondan. Gidenin kalabilmesi için. Burda gözümüzün gördüğü eşayaların gitmesini isteriz. Toprak bu yürümüyorki. Dağlar, nehirlerin hepsi olduğu yerlere aitler, gidici olan bizleriz. Bizde ait olduğumuz Toprak anaya gideriz. Bu Ayrılıkta bizim yüreklerimize yüklenir tüm acılar ve hasretler.
Çem Ailesinin acısı, hasreti ile birlikte yüreklerinde ateş olarak yanıyor. Yüreklerindeki bu ateşe dayana bilme güçleri ola. Hak ile ola. Bizler birbirimizin acılarını, kederlerini paylaşarak, acılı yüreklere bir damla su serpmek için yazıyoeuz. Canların acılarını kederlerini hep birlikte paylaşır hepisine ayrı, ayrı sabırlar dileriz.
Derler ya hayat durdu, İşte ogün bugündür, yürekler susar, göz pınarları çağlar, akar Berlin’den Munzur Çem Canımız toprakla buluştuğu Toprak Anaya. Sır olmak sonsuz bir ayrılık çağlıyanıdır durmadan akar ve hep uzaklaşır sanırız, oysa o çağlıyan bizim yüreklerimizde kalıcıdır.
Bu akıntıda Munzur Çem Canımızı andıkça bizimle yaşamaya devam eder. Devri daim, mekanı gönüller ola. Aşk ile ola. Ya Hak, Ya Xızır, Ya Pir.
”Kaç alemde dolandım.
Hangi gönüle bağlandım.
Karanlıkta ışığa saklandım.
Binbir dertlerinde yaralandım.
Hekimlerin ellerinde şifalandığımı sandım.
Bilemem hangi toprağa sırlarandım.
Kaç kere şu Dünyanın nimetlerine kandım.
Değiştim evrildim gerçekten gerçeğe geldim.
Hakkın Aşkına dedim.” Eli’ye MaSor
Gerçeğin Sırrına HÜ Erenler.
Munzur Çem Canımız Hak Yolunda geldi, Hakikata yürüdü ve verdiği son solukla Hakkla birleşti, birliğe kavuştu, bir oldu, Nur oldu. Nur olanlara Aşk ola.
Teni Canla, Yolu Işıkla gösteran gerçeğin Aşkına.
Ya Hakk biz Varlığa, varlığın birliğine inandık.
Sevgiyi gönlümüzde topladık. Hak yoluna ikrarla bağlandık. Pir nefesini Hak bildik. Hakkı kabul ettik.
Hakk yolunda geldik, Hakikata sıralnmaya gidiyoruz.
Munzur Çem Canımızda Hak yolunda Yol aldı Hakikata ulaştı. Sır oluyor. Canı Kainatın enerjisine ulaştı birleşti, Birliğe kavuşuyor, Bir olacak. Nur olacak.
HÜ Erenler. Darı Mansur, Darı Nesimi aşkına. Pir Sultan Abdalın ikrarı aşkına. Pir Hace.H.B.Veli ilmi Aşkına. Alemler Çarkı ile dönen, Murşidler, Pirler Aşkına. Munzur Çem Canımızın devri daim ola. Nur ola.
Tene Can, Yola Işık olan Xızırın Aşkı ile. Ya Hakk biz sana, senin birliğe inandık. Alemleri birledik. Gerçeklere Hü dedik. Hakk Yoluna ikrarla bağlandık. İkrarımız Aşkına. Ya Xızır sen dilekler kapısısın. Dilden dilekleri, gönülde saklı muratları sana sunduk, kabul ola.
Munzur Çem Canımızın Nefesi Asan ola, Işığıyla aramıza tez döne. Bedensel devriyesi daim ola. Nur ola.
Ya Hakk, Ya Xızır, Ya Pir. Bu Hak kelamını okuyan Canların gönüllerindeki sevgi aşkına. Pir Ocakları aşkına, Güneşin dokunduğu Ziyaretler aşkına. Sevgili Munzur Çem Can bizler senden Razıyız. Cümle Varlıkda senden Razı ola. Rızalıklar Gönüllere vara. Gönülere sabırlar suna. Bizler bugün Canlarımızın acılarını dindirmek ve seni unutmamak için bu Hak kelamını yazdık. Darlar Didar ola. Devriyen kutlu, Mekanın gönüller ola.
Ya Hakk her şeyin başı Rızalıktır. Rızalıkla alınıp verilen İkrar aşkına. Gulbanglarımız, hizmetimiz kabul ola. Bu Hak kelamını okuyan Canların hanelerine huzur dola. Sağlık ve sabırları daim ola. Kimse acı, keder görmeye. Bu acı son acı ola.
Çem Ailesine, akrabalarına sağlık ve sabırlar diliyoruz. Munzur Çem Canımızın yokluğuna dayana bilme güçleri var ola.
Bu Dileklerimizi Hakk ve Hakikata sunduk kabul ola.
Dil bizden Nefes Pir Ana’dan ola
Ya Xızır sen Gerçeksin. Gerçeğe HÜ
Aşk ile
11 Aralık 2022 Berlin Eli MaSor Ali Koçak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir