Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Neuss Alevi Toplum: “Yol Nefesleri” Türkü gecemizi gerçekleştirdik!

Neuss Alevi Toplumu, 10 Aralık Cumartesi günü  dernek lokalinde türkü gecesi düzenledi. Ahmet Otlu’nu açılış konuşmasını yaptığı türkü gecesi, Neuss Alevi Toplumu’nun saz kursu öğrenciler sahne aldı. Saz kursu öğretmeni Zafer Kurt ile birlikte sahne alan öğrencilerin söyledikleri şarkılar kitle tarafınla ilgiyle dinlenerek alkışlaral desteklendi.
AABF NRW Bölge Başkanı Selahattin Göktürk ile AABF NRW Bölge Yöneticisi ve Basın Sorumlusu Mesut Kabakçı’nı bölge adına katıldıkları türkü gecesinde  sanatçı ve AABF NRW  Bölgesi 2. Başkanı Nurten Yalnız,  sanatçı ve AABF NRW Bölgesi Kültür – Sanat Kurulu yöneticisi  Ali Ekber Ergün ve sanatçı Muzaffer Gürenc sahne alarak  alevi deyişlerini ve Anoldul halklarını türkülerini söylediler.
Neuss Alevi Toplumu Yönetim Kurulu, sosyal medya üzerinde yazılı bir açıklama yaparak “Yol Nefesleri” Türkü gecesine destek veren, katkı sunan herkese teşekkür etti. ” Yol Nefesleri” Türkü gecemizi gerçekleştirdik” başlıklı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
”Sevgili Canlar, Değerli üyelerimiz.
“Yol Nefesleri” Türkü gecemizi gerçekleştirdik.
Siz değerli misafirlerimizin katkıları ile çok güzel bir müzik şöleni yaşadık.
Açılış konuşmalarının ardından sahne alan sevgili derneğimizin saz kursu öğrencilerinin saz resitalini dinledik. Bizlere dinlenilmeğe doyulmaz açılış programı gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz nezdinde sevgili saz öğretmenimiz sayın Zafer Kurt hocamıza teşekkür ederiz. Ve aynı zamanda öğrencilerimize de teşekkür eder hayatları boyunca başarılar dileriz. Programımızın devam eden bölümünde sahnemizi Anadolu’nun bağrında kopup gelen üç koca yürek, üç türkü sevdalısı, üç güzel insan sahnemizi süslediler.  Dadaloğlu’ndan, Pir Sultan Abdal’dan, Mahsuni’den, Karaca oğlan’dan, Köroğlu’dan ve Ulu Ozanlardan dinlenilmeğe doyulmaz müzik ziyafeti sundular.
Sağına Muzaffer canımızı almıştı, Soluna Ali Ekber canımızı sevgili Nurten canımız. Kendilerine bizlere bu güzel türkü gecesini yaşatıkları için çok çok teşekkür ederiz. Ayaklarına taş değmesin bizim canımız acır.
Yapılan yemek molasının ardından sevgili Ali Ekber Ergün ve Muzaffer Gürenc  canlarımız tekrar sahne aldılar. Nazım Hikmet’den Rize’den bir Anadolu yolculuğu yaptık. Ve aynı zamanda sevgili Muzaffer canımızın piyasaya henüz çıkmamış eserlerini dinledi. Kendilerine birkez daha teşekkür eder üstün başarılar dileriz .
 Bir büyük teşekkürleri ise federasyonumuzun bu günlere gelmesinde büyük emek ve katkı sunan  AABF NRW Bölge Başkanımız sevgili Selahattin Göktürk  ve ” AABF NRW Bölge Genel Sekreterimiz sevgili Mesut Kabakçı canlarımıza bizlerle oldukları için teşekkür ederiz.
Basın yayında büyük özveri ve fedakarlık gösteren, bizleri hiç yalnız bırakmayan, her etkinliğimize katkı sunan  “Alevi Haber Ağı” Genel Yayın Yönetmeni sevgili Hasan Subaşı canımıza
ve birde gecemizin gerçeklesmesinde öncülük yapan, yol gösteren, bizlere her konuda destek olan ve bundan sonraki birçok projeler de birlikte yol alacağımız, “ayrıcalıkları, birlikteliğe dönüştüren, Uyum ve toplumsal sorumluluk sağlayan”  sevgili Deniz Erbil canımıza, katkılarından ve gecemizde bizlerle olduğu için teşekkür ederiz.
Evet en büyük teşekkürü ise sevgili katılımcılarımıza yapmak isteriz.
Bizlere verdikleri yoğun destek için herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Sağlıklı ve mutluluklar dileriz. Türkülerle dolu yarınlar sizlerin olsun.
Aşk ile…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir