Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi kurumlarının başkanlar Yozgat’ın Çekerek ilçesi Kamışcık köyünde canlarla buluştu

Alevi kurum başkanların, 25 Aralık’ta İstanbul Yenikapı Gösteri Merkezi’nde yapılacak ” Büyük Alevi Kurultayı” öncesi Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki Aleviler ile toplantılar yapıyorlar.

 AKP- MHP blokunun  yasal zorbalık yoluyla Cemevlerini ibadethane olarak görmeyen torba yasanın onaylaylayarak yasalşmasını sağlamlarına karşı sürdürülen çalışmalar kapsamında, Alevi kurumlarının ortak kararı ile Türkiye’nın birçok kentinde halk toplantıları yapıldı.  Bu toplantılardan birde Yozgat’ın Çekerek ilçesi Kamışcık köyünde gerçekleştirildi.

Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı olan Kamışcık köyünde yapılan toplantıya Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı temsilcilerinin katıldı. Çevredeki Alevi köylerden gelen muhtarlarında katıldıkları toplantıda yapılan konuşmalarda AKP iktidarının  Cemevleri daire başkanlığını Alevilerin iradersi yok sayılarak kurduğuna vurgu yapılarak, Alevi kurumlarını bu dayatmanın asla kabu edilmeyecekleri belirtilkdi.  Toplantı,  25 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak Alevi Kurultayına  katılım çağrısı yapılarak sonlandırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir