Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen: Bu bütçe rantın, talanın ve savaşın bütçesidir! – Video

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen: Bu bütçe rantın, talanın ve savaşın bütçesidir!

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak 2023 yılı bütçesine ilişkin konuştu. ”Bu bütçe ne hakçadır ne de halkın bütçesidir; bu bütçe yandaşa rant dağıtma bütçesidir, savaşın bütçesidir” diyen  Özen, ” Bakın, bu bütçede yoksullar yok, emekliler yok, işçiler yok, çiftçiler yok, hayvancılıkla uğraşanlar yok, öğrenciler yok, tüm yoksullar, emekçiler yok burada ” ifadelerini kullanarak konuşmasına devam etti.

” YOKSULLUK İŞSİZLİK AZALMAYACAK!”

AKP’nin iktidarıda olduğu sürece  yoksulluğun ve  işsizliğın azlmayacağına, tam tersine artacağına vurgu yapan Özen, ”Bu bütçenin amacı yoksulluğu ve adaletsizliği azaltmak değil. Bu bütçe uygulandığında Maraşlı çiftçinin, Konyalı esnafın, Ağrı’da hayvancılıkla uğraşanın durumu daha da iyi olmayacak. Rantın, faizin ve savaş iktidarı olan AKP’nin bu bütçesiyle iş cinayetleri devam edecek, kadın kırım politikaları sürdürülecek, doğanın ekolojik talanı derinleşecek; AKP iktidarı varken yoksulluk ve işsizlik azalmayacak, tam tersine artacak.”dedi

” BİZ BU SOYGUN BÜTÇESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

AKP iktidarını 2023 yılı bütçesine bir tanlan ve soygun bütçesi olarak hazırladığını, bundan dolayı talan ve soygun bütçesini kabul etmeyeceklerini ve hayır diyecklerin belirten Özen, konuşmasının devamında, şu ifadeleri kullandı:

” Bu bütçe, Karadeniz’de “Ben halkım!” diyen Havva Ana’nın karşısına jandarma copu olarak çıkacak, Dersim’de orman yakacak, Meriç’te mülteci boğacak; Şirvan’da, Soma’da, Amasra’da madenciye ölümü fıtrat olarak dayatacak. Bu bütçeyle her sabah evinden çıkan en az 6 işçi akşam evine geri dönemeyecek, iş cinayetlerinde katledilecektir.

Bu bütçe “Köle değiliz!” diyen işçilere gözaltı ve tutuklama olacak, bu bütçe kadın emeği için bağımlı yaşamı dayatacak çünkü bu bütçe emeğin sömürüsü demek, bu bütçe engelliler için daha çok engel çıkaracak, bu bütçe esnaf için iflas, çiftçi için daha çok masraf demek, bu bütçe halka dolaylı vergide artış; rantın vergisinde ise af demektir, bu bütçede AKP’nin adaletsizliği tescillidir. Ekonomide bunca rezalete ve enflasyon rekorlarına rağmen AKP’liler kürsüye çıkıp halen burada toz pembe tablolar çiziyorlar, ey AKP’liler hiç mi sokağa çıkmıyor musunuz siz?

Sayın Ticaret Bakanı, sizin selefiniz olan Ruhsar Pekcan, kendi Bakanlığında, kendi şirketindeki bozuk dezenfektanları fahiş fiyattan satmıştı. Peki ne oldu? Herhangi bir soruşturma açıldı mı? Üstüne üstlük ödül bile verdiniz. Bu memlekette ekonominin neden bu hâlde olduğunun cevabını Ruhsar Pekcan örneğinde anlayabiliriz arkadaşlar.

Avrupa’da, bakanlar en ufak bir hediye aldığında bu istifa gerekçesi olur, bizde ise kendi bakanlığını dolandırana ödül verilmektedir. Son olarak, bu bütçe halkın bütçesi değil, bir avuç oligarşik grubun bütçesidir; saray ve küçük ortağının son bütçesidir; 5’li çetenin bütçesidir; halkın cebindeki parayı bir avuç sermayedara aktarma bütçesidir. Biz bu talan ve soygun bütçesini kabul etmiyoruz ve hayır diyoruz.”

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir