Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ÇOCUKLARIMIZI ATEŞE ATMAYALIM, ATILMALARINI SEYRETMEYELİM!

Aralık 2021’de Milli Eğitim Bakanlığı ZDD’leri ana sınıfına kadar indirme kararı aldı.

Bu karar kabul edilemez. Bu karar bir akıl tutulmasıdır, bu karar sonuçları bakımından bir faciadır. Bu kararın hayata geçirilmesine müsaade etmeyeceğiz.

İşsizlik ve yoksulluk yaygınlaşıp derinleşirken, çocuklarımız yeterli beslenemezken okullarını bırakıp çalışmak zorunda kalırken, çocuklarımıza temel matematik, okuduğunu anlama becerisi bile kazandıramazken, MEB’in görevi ana sınıflarına da din dersi koymak olamaz. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu bir faciadır. Buna müsaade etmeyeceğiz.

Bebelere din dersine toplumun tüm katmanları karşı çıkıyor. Samimi Sünniler, Aleviler, Alevi olmayanlar, inançlı inançsız herkes. Çünkü ZDD körpe beyinlere yapılacak en büyük kötülüklerdendir. Din eğitimi ailelerin işidir, devletin değil. Dünyanın hiçbir gelişmiş, aklı başında ülkesinde okul öncesi çocuklara din dayatılmaz, empoze edilmez. Barınma ve beslenme ihtiyaçları dışında dünyanın tüm çocuklarının aradığı, istediği, ihtiyacı olan sevgi ve oyundur.

Milli eğitim bakanlığının görevi iktidarın kindar ve dindar nesiller yetiştirme projesine destek olmak değildir.

Milli Eğitim Bakanlığının görevi insanlığın ortak evrensel değerleriyle donanmış özgür, sorgulayıcı, akılcı, mutlu bireyler yetiştirme konusunda somut adımlar atmaktır. Çocukların ve gençlerin üstün yarar ilkesini gözeterek çocuk ve gençlerin kendilerini gerçekleştirebilecekleri ve eleştirel düşünceyi öğrenebilecekleri olanakları sağlamaktır.

Biz yurttaşlarsa MEB’i bu yönde çalışma zorlamalı ve somut adımlar attırmak için mücadele etmeliyiz.

Çocuklarımız için mücadele eden anne babaları, 27 Şubat 2022 Pazar günü İstanbul-Kadıköy’de ve ülkenin başka yerlerinde eş zamanlı yapılacak (saat 15.00’da başlayacak)

Demokrasi ve Laiklik buluşmasına bekliyoruz.

Çocuklar geleceğimizdir. Geleceğimizi ateşe atmayalım. Ateşe atılmalarını seyretmeyelim.

Abbas Karakaya (dr.)

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir