Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİLERİN ‘AF’ ÇIĞLIĞI

33 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olayları nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezaevinde bulunan Ahmet Turan Kılıç’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla affedilmesine Alevi örgütleri tepki gösterdi.

33 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olayları nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezaevinde bulunan Ahmet Turan Kılıç’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla affedilmesine Alevi örgütleri tepki gösterdi.

1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yaşanan olaylarda 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas Katliamı’ndan dolayı cezaevinde bulunan Ahmet Turan Kılıç’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla affedilmesine alevi derneklerinden tepki geldi. Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şubesi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezaevinde bulunan Kılıç’ın kalan cezasının sağlık sorunları nedeniyle kaldırılmasına tepki gösterdi. Attalos Heykeli önünde toplanan üzerinde ‘Yakanları da aklayanları da affetmiyoruz. Madımak için adalet’ yazılı pankart açan ve ellerinde Madımak olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları bulunan grup basın açıklaması yaptı.

‘KARARI TANIMIYORUZ’
Af kararının başta Aleviler olmak üzere tüm çağdaş, demokrasi ve laiklik yanlısı milyonlarca insanın vicdanına indirilmiş bir darbe olduğunu ve bu kararı tanımadıklarını belirten Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şube Başkanı Hasibe Akpınar, “Resmi gazetede yayımlanan kararda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış Ahmet Turan Kılıç’ın affedildiği bildirildi. Bu karar başta Alevilere olmak üzere tüm çağdaş, demokrasi ve laiklik yanlısı milyonlarca insanın vicdanına indirilmiş bir darbedir. Serbest bırakılan affedilen bu zat, semah dönen çocukların, sanatçı, yazar ve aydınların yakılarak katlinden bizzat sorumludur. Aileler ve örgütümüzün 27 yıldır sürdürdüğü adalet arayışı devam edecektir” dedi.

MADIMAK KIRMIZI ÇİZGİMİZ
Madımak’ın milyonlarca Alevinin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Akpınar, “Milyonlarca insanın vicdanında asla affedilmeyen bu katliam kadar bu katliamın üstünü örtmeye ve katilleri aklamaya çalışanlar da tarihin karanlık sayfalarında yerlerini çoktan alacaklardır. Madımak katliamını affetmek hiç bir vicdana sığmaz. Madımak milyonlarca Alevinin kırmızı çizgisidir. Bir devletin yapması gereken, adaleti sağlamaktır. Madımak, Cumhuriyet tarihinde yapılan en ağır ve en alçak katliamdır. Bu karar ile birlikte 27 yıldır sönmeyen ateş daha da büyütülmüştür. Madımak Katliamı bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçu insanlık vicdanında kapanmaz ve unutulmaz bir yara açmıştır. O yüzden bu katilin bir oldu-bitti ile affedilmesini kesinlikle kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ramazan BOZCA, Fotoğraf: Serçin ÇILDIR

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir